SON: Deltagerbåtene får ikke lov til å ligge like tett som de gjorde i 2019.

Hollenderseilasen utvider

Nå er det mulig å melde seg på regattaen til helgen igjen, men du får ikke plass i Son.

Publisert

– Vi kan ikke legge båtene i store klynger som før i Son, men klarer 150-160 båter. Vi har leid det som er av plasser i Son, forteller Lars Erik Wilhelmsen til SEILmagasinet. Lars Erik Wilhelmsen er med å arrangerer regattaen sammen med KNS og Soon Seilforening. Plassbegrensningen i Son gjorde at påmeldingen stengte, men er nå åpnet igjen for dem som vil komme direkte til start, uten havneplass. De slipper også unna med en litt lavere påmeldingsavgift.

Mindre aktivitet

– På grunn av Covid-19 så blir det mindre arrangert sosial aktivitet i Son, men det er godt med tilbud i byen, forteller Wilhelmsen. Skippermøte blir holdt kl 20.00 fredag kveld, og der vil Christen With gi tips før regattaen.

Prognosene ser meget bra ut for regattaen på lørdag med sol og fin vind fra nord. Det gir lens ut til Hollenderbåen og kryss tilbake. Lengste bane er rett under 50 nm.

Organiserer havna

Personell fra Soon Seilforening vil hjelpe til med å tilrettelegge havneplass for deltagerne på fredag kveld.

I skrivende stund er det 50 båter påmeldt i shorthanded, 85 i Nor Rating, 8 i tur med spinnaker, 5 i flerskrog, 11 i Nor Rating u/spin, 9 i Express og 9 i singlehanded, tilsammen 177 båter.

Du kan melde deg på her frem til torsdag.

NORDAVIND: Mye tyder på at det blir spinnakerseilas ut fra start på lørdag slik som det ble under Skagen Trøsten i mai.