HOLLENDERBÅEN: Regattaen i Oslofjorden vil nok ikke bli så tøff som den var da dette bildet ble tatt.
HOLLENDERBÅEN: Regattaen i Oslofjorden vil nok ikke bli så tøff som den var da dette bildet ble tatt.

Egen singlehandedklasse i Hollenderen

Doubbelhandedseilerne blir nå tilbudt å seile alene for dem som har lyst.

Publisert

Det var 25 singlehandedbåter med i Asker Rundt, og mange av deltagerne var svært begeistret for den tøffe kryssen ut Drøbaksund, og på brygga ble det diskutert muligheten til å få en slik klasse i Hollenderseilasen også. Nå har soloseolerne fått sin vilje, og KNS gjør det mulig for doubbelhandedseilerne til å sette igjen sitt mannskap på brygga, og gjøre alt selv. På mandag er det alt tre stykker som har gjort det, hvor det er 51 båter med to, og tre som vil seile alene.

Snille forhold

Prognosene sier vind fra nord på lørdag med sol og hyggelige temperaturer. Det blir da lens ut fjorden fra Son til Hollenderbåen, og kryss tilbake. Vinden vil falle fra 8 m/s til 5 m/s på kvelden i følge yr. Det vil gi en rask, men ikke for krevende seilas enten det er en, to eller mange i cockpiten.

Få turbåter

Nor Rating er Hollenderseilasen største klasse med 94 båter, mens Nor Rating uten spinnaker har bare 10. Turklassen, med eller uten spinnaker har bare 9 båter til sammen. Det er en klassisk turseiler og ingen skøyter, men fem flerskrogsbåter.

Det virker som at de engasjerte regattaseilerne er tilbake, mens turseilerne som vil bli dyktigere til å seile ved å oppleve en regatta uteblir.

Du finner påmeldingslisen her.

PROGNOSE: Hyggelig værmelding for Hollender-seilerne.
PROGNOSE: Hyggelig værmelding for Hollender-seilerne.