TRS-flåten nærmer seg Bergen

Bergens stolte skværrigger, "Statsraad Lehmkuhl" skal i følge planen seile først inn til Vågen når Tall Ships' Races-skutene ankommer Bergen de neste dagene.

Publisert Sist oppdatert

Barken skal etter planen legge til kai i hjembyen i morgen, onsdag 6. august, deretter følger de andre 75 skutene en etter en frem til lørdag. "Hoved-rushet" blir trolig fredag og lørdag formiddag.

De fleste av byens sentrale kaianlegg blir tatt i bruk når trekvart hundre skuter skal besøke byen etter "Cruise-in-company"-etappen fra Måløy. Hele 3000 seilere gjør seg klar til å sette ekstra farge på byen, og arrangørene og venter opp mot en halv million besøkende til arrangementet!

Det offisielle TSR-programmet i Bergen starter fredag 8. august, og et mylder av aktiviteter og kulturarrangementer skal gjennomføres frem til skutene setter kurs for Den Helder ut på kvelden tirsdag 12. august.

Lederbåten etter den første regattaetappen fra Liverpool til Måløy er Oslos "Christian Radich", mens de to andre norske skværriggerne, "Sørlandet" og "Statsraad Lehmkuhl" ble liggende i vindstille før Måløy og må seile knallhardt om de skal ha noen sjanse til å ta igjen "Radich" på den siste regattaetappen til Nederland.

Se fullt program for den maritime folkefesten i Bergen på www.tallshipsracesbergen.no

Merk at fritidsbåter som skal besøke Tall Ships’ Race ikke kan seile inn på Vågen, men må benytte gjestehavner. På nettstedet ligger også informasjon om trafiikkbegrensinger og gjestehavner.

denne lenken kan du laste ned pdf-oversikt over hvor de enkelte skutene skal ligge under besøket i Bergen.