Foreningsstoff fra Norsk Bavariaklubb

En variabel sommer – vi satser på høsten

Med første sommer på to år uten koronarestriksjoner var frihetsgraden tilbake og forventningene skyhøye.

Mange la igjen kursen over til våre naboland. Sommeren bød imidlertid på svært variable forhold og Østlandet stakk nok av med et beste været. Selv om det var ustabilt og til tider kaldt, var det mye fin vind, gode seilmuligheter og flotte dager innimellom. Det gjelder å kle seg etter været, og vi feiret ekstra dagene uten stillongs!

Høye drivstoffpriser ga også motivasjon til mest mulig seiling, og de vesentlig færre motorbåtene vi møtte kjørte i et mer avslappet tempo.

Når dette skrives har imidlertid sommerværet kommet sterkt tilbake, og vi håper på en fin ettersesong. Høsten kan by på mange flotte muligheter. Det er god plass i havnene og på spisestedene. Sjøen holder fortsatt gode temperaturer slik at det er lunt om bord og muligheter for et morgenbad.

På klubbfronten har vi siden sist avviklet et meget vellykket Bavariatreff i Horten, se egen omtale. Stor takk til arrangementskomitéen som nedlegger mye tid i planlegging og gjennomføring!

I sommer har vi sendt ut medlemstilbud fra våre samarbeidspartnere Kapell & Annat, Makspower og Aspida. Vi håper at dere finner dette nyttig.

I øst blir det medlemsmøte om vinterklargjøring og handlekveld hos Maritim Båtutstyr, henholdsvis 26. og 28. september. Videre blir det medlemsmøter 27. oktober og 19. november, men temaene er ennå ikke fastsatt. Vi satser på å streame møtene slik at de blir tilgjengelig digitalt for alle. I vest blir det høstavslutning i Bekkjarvik 17. september. For mer info, følg med på e-post, hjemmesider og Facebook.

Tekst: Svenn Erik Forsstrøm

Bavariatreffet i Horten

Årets Bavaria-treff på Østlandet ble gjennomført i Horten helgen 12. - 14. august. Det gamle marine anlegget på indre havn er blitt en flott gjestehavn, og Marinemuseet med fregatten «Narvik» skaper en unik ramme rundt anlegget.

Vi hadde hele havneanlegget for oss selv, og 35 båter med 85 deltakere storkoste seg i det fantastiske sommerværet.

Vel halvparten av deltakerne kom til Horten allerede fredag, mens de resterende valgte å møte opp i Sandspollen og Evjesund for å få med seg tilbringerseilasene til Horten lørdag formiddag.

Etter bryggemingling med lett servering slapp våre tre inviterte leverandører, Makspower, UK Sailmakers og Aspida/Mirka til. Disse hadde hendene fulle med spørsmål fra engasjerte deltakere.

Dagen ble avsluttet med stor middag på Horten Roklubb.

Søndag formiddag fikk vi besøk av en av Redningsselskapets skøyter. Skipper om bord gjennomgikk sikkerhetsrutiner, og demonstrerte bruk av pyroteknisk utstyr. Dette ble avsluttet med mann over bord-øvelse og åpen båt for store og små.

Tekst: Karl Erik Stavik

Færderseilasen 2022:

Vinneren av vandrepokalen i TurGlede-klassen

Vi gratulerer Nils August Kavlie-Borge med seieren som Beste Bavaria i klassen TurGlede i Færderseilasen 2022.

Båten er en Bavaria 38 AC fra 2004, og er typisk turrigget, men godt vedlikeholdt. Med seg som mannskap hadde han Tom Kristiansen og Tom Hansen, begge erfarne seilere. Skipper Kavlie-Borge la ut på seilasen fredag formiddag. Da unngikk han den kraftigste vindøkningen som var meldt utover kvelden. De seilte strekningen Oslo - Tønsberg på 13 timer og 6 minutter.

– Vi seilte for å delta og ha det moro. Vi hadde ikke forventet å vinne noe, men dette var hyggelig, uttalte skipperen på bryggepraten etter målgang.

I samarbeid med Bavaria Båt Norge AS har vi satt opp en vandrepokal til beste båt i klassen TurGlede. Det er fri start innenfor et gitt tidstom, så kan man starte når man har lyst i forhold til vær og anledning. Båtene har en tracker ombord som beregner tiden. Det er ikke krav om målebrev i klassen, og båten med kortest seilt tid vinner. De aller fleste Bavaria-eiere er turseilere, så det er i denne klassen vi finner flest Bavariaer. Klubben håper på flere deltakere i klassen neste år.