Skottland

Skottlands landingsplass

Setter du kurs for Skottland og skal seile korteste vei over Nordsjøen fra Norge, treffer du kanskje det nordøstre hjørnet John O'Groats - eller kanskje bommer du litt og havner i Wick.

Publisert Sist oppdatert

Havnen rommer 70 plasser. 10 av dem er alltid ledige for besøkende båter. Det er vann og diesel – og du kan få båten heist på land. Vaskemaskiner har de ennå ikke, men du kan koble deg til internett i havnen.

– Vi kan tilby et flott område rundt Wick. Her kan du ta turer til fots eller på sykkel på heiene inne på land eller langs sjøen. Vi har golfbaner og du kan dra på grotte-turer i RIB langs klippene rett utenfor havnen. Og i byen er det alle typer restauranter, forteller Gordon Doull.

Han er en av ildsjelene som forsøker å få havnen i Wick fylt med båter. Noe de jobber iherdig med for å få til. Doull er inneforstått med at området ikke har så mye å by på for dem som synes kvelden og natten er den beste tiden av døgnet. Wick, og for den sakens skyld hele kysten av Nord-Skottland som kalles Coast of Caithness, er snarere et sted for dem som ønsker å oppsøke kultur og gammel historie. Og whisky. Wick har Skottlands nordligste  whisky-destilleri. Det er de stolte av, og det ligger i den gamle bydelen i Wick som kalles Pulteneytown. Whiskyen bærer sitt navn deretter. Pulteney-whisky er Skottlands nordligste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS