Håper å komme tilbake i racet

Team Russia eieren Oleg Zherebtsov fortalte mannskapet allerede i Cape Town at Volvo Ocean Race ville være over i Singapore med mindre man klarte å skaffe flere sponsorer.

Publisert

Det forteller navigatøren Wouter Verbraak som satte seg på første fly hjem akkurat i tide for å rekke juleribba hos sine norske svigerforeldre. Russeren gjorde det samtidig klart at om det skulle lykkes å komme tilbake i regattaen, enten i Rio eller i Boston vil det være uten prosjektlederen Michael Woods og skipper Andreas Hanakamp. Sistnevnte seiler nå båten tilbake til Cape Town med et mannskap bestående av seilere fra Australia mens Zherebsov nå arbeider på spreng med å finansiere et comeback for laget.

Verbraak anslår at laget vil trenge et sted mellom €1 og 1.5 mill for å få prosjektet på skinner igjen, og mener det er gode sjanser for å reise kapital i Russland ettersom det vil være et skikkelig tap av ansikt om det ikke er noen russisk båt med på Volvo Ocean Race avslutningen i St. Petersburg 28. juni.

Hvem som i så fall skal erstatte Woods som var regattasjef i Whitbread og det første Volvo Ocean Racem og skipper Hanakamp er det ingen som  idag vet, men Verbraak tror det vil være en fordel om en ny skipper kommer utenfra og ikke blir en av de andre seilerne på laget.

Verbraak er allerede klar for andre oppgaver og drar 5. januar til cape Town der han mønstrer på den amerikanske minimaxi "Rambler" som har vært treningbåt for Pumalaget og som Verbraak har seilt med tidligere. Han skal navigere båten i regattaen fra Cape Town til Brazil, en seilas som tar 10-12 dager og som ikke får konsekvenser for mulighetene for å fortsette Volvo Ocean Race med russerne senere.

Knut Frostad kommenterer russernes problemer slik:

Powered by Labrador CMS