SEILNORGE – NESODDEN SEILFORENING:

HØSTCUP: «Eldorado» med skipper Alf Magne Andesen gjorde rent bord i shorthanded-klassen.
HØSTCUP: «Eldorado» med skipper Alf Magne Andesen gjorde rent bord i shorthanded-klassen.
FRISKT: Usedvanlig friske forhold i Nesodden Høstcup.
FRISKT: Usedvanlig friske forhold i Nesodden Høstcup.
HØSTSEILAS: Hummerseilasen i slutten av oktober.
HØSTSEILAS: Hummerseilasen i slutten av oktober.

Regatta og moro i skjønn forening

Etter en flott sommer har vi hatt mye fin seiling utover høsten. Men det holdt ikke helt inn i elitedivisjonen i seilsportsligaen.

Publisert Sist oppdatert

Som vanlig ble North Sails Nesodden Høstcup arrangert i september, denne gang i usedvanlig friske forhold. 71 påmeldte båter viser at det blir satt pris på en regatta i Indre Oslofjord med flere valgmuligheter for klasse og bane, og med anledning til å treffes til hyggelig fest på lørdagskvelden i fabrikkbygningen på Steilene.

Selv om mange av våre egne seilere stiller som arrangører, fikk vi likevel en lokal seier i år. Vi gratulerer Alf Magne Andersen med seier i shorthanded-klassen.

HUMMERSEILASEN: Fantastisk mat i Skjærhalden.
HUMMERSEILASEN: Fantastisk mat i Skjærhalden.

Hummerseilasen gikk som alltid i helgen nærmest fullmåne i oktober, og det viste seg igjen å være et godt tidspunkt med tanke på vær. Det var litt lite vind på fredag og lørdag, men alle rakk frem til Skjærhalden og et fantastisk hummermåltid på Siste Reis. At det er sent på sesongen var ikke til hinder for at hele åtte deltagende båter med tilsammen over 20 seilere fant veien både til Skjærhalden og Engelsviken.

I seilsportsligaen har vi vært den foreningen som har stilt med flest seilere i eliteserien i år. Det har ikke nødvendigvis gitt oss det beste grunnlaget for å kjempe i toppen, men vi har forhåpentlig skapt et større engasjement også for denne typen «sprintseiling», som vi normalt ellers ikke driver med i store havseilere. Flere av foreningens unge og eldre seilere har blitt bedre kjent og seilerfaringen har blitt utviklet. Den siste runden ble seilt i Arendal, og en 13. plass ble sluttresultatet. Det betyr at vi skal seile i 1. divisjon i 2019. Vi kommer til å invitere til et møte om hvordan vi skal organisere deltagelsen i seilsportsligaen neste år, og vi håper vi får ytterligere økt engasjement blant både juniorer og seniorer.

Utover vinteren vil vi forsøke å samles til temakvelder, så følg med i innboksen og på sosiale medier. Kanskje er vinteren tiden for å finne nytt mannskap eller skape nye arrangementer sammen?