Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Klassiske linjer

Hurra for Hurum

Publisert Sist oppdatert

Sommeren er her og møtte oss med en fantastisk trebåtfestival i Hurum. Ingenting er bedre enn å vise frem vinterens bestrebelser når det gjelder blank lakk og blankskurte dekk, enn en flott festival hvor alle båtene ligger på rekke og rad. Medlemmer av klubben kom fra nær og fjern. Det var fin sosial stemning i havnen, hvor båtene fra alle trebåtmiljøer lå side om side på et flott, stort bryggeanlegg. Og det var fine regattaer alle dager. Været var det beste. Sommeren er i gang!

En trebåtfestival er en fantastisk ramme for enhver havn eller by til å invitere alle innbyggere til en fin maritim samling i havnen. Hurum, med Sætrepollen, er intet unntak. Godt ispedd med fin lokal kultur på land, god mat og drikke for alle tilreisende, blir dette en fin festival. Publikum fikk oppleve trebåtkulturen fra sin beste side, båtene i sin beste skrud, sommerværet fra sin beste side og mange publikumsaktiviteter på land.

For oss seilere var festivalen både en viktig motivasjon for å få alt klart til sommeren, noen av oss satte opp masten de siste dagene i forkant, og en hyggelig anledning til å treffe igjen gamle trebåtvenner. Regattastarten alle dager var lagt inne i havnebassenget. Dette gir publikum den beste opplevelsen, men det gir også skippere og mannskap en utfordring med å manøvrere store båter i et trangt regattafelt på et begrenset område hvor det ikke er like dypt overalt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her