Hvem vil få OL-billettene?

Norge har et usedvanlig bredt og lovende lag i seiling. Men det er i 2020 de skal slå til. OL i Rio 2016 er bare et skritt på veien.

Publisert Sist oppdatert

Skal man nå til topps i OL, må man tenke langsiktig og ha tålmodighet, men ressursmangel gjør det utfordrende for norske utøvere å tenke mer enn ett år ad gangen. Holder imidlertid dagens toppseilere ut i OL-klassene i snaue fem år til, kan det bli mye moro i Tokyo i 2020.

Slik Norges Seilforbund og Olympiatoppen tenker blir derfor OL i Rio et delmål for de norske seilerne. Målet er likevel å få flere seilere i medaljefinaler, og det jobbes beinhardt også mot 2016-sesongen.

Sportssjefen, Jan Steven Johannessen, er en erfaren strateg som evner å tenke både kort- og langsiktig. Han rår i dag over en usedvanlig lovende landslagstropp med flere jevngode seilere i flere av klassene. Selv på verdensbasis er det få nasjoner som har så mange seilere på høyt nivå som det laget Johannessen nå rår over. Trolig vil dette også bidra til å få frem toppene. I dag er det så jevnt at selv ikke sportssjefen tør spå hvem det er som vil få seile med norsk flagg i kommende OL.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS