Hvilken seilforening er best i Skagerrak?
Hvilken seilforening er best i Skagerrak?

Hvilken seilforening er best i Skagerrak?

Ny foreningskonkurranse introduseres i Watski Skagerrak TwoStar i år.

Publisert

Watski Skagerrak TwoStar er først og fremst en konkurranse for tomannslag i én båt, men felles for alle seilerne som deltar, er at de representerer en seilforening.

– Vi har derfor funnet ut at vi vil lage en lag-konkurranse mellom seilforeningene og dele ut en premie til den aller beste foreningen, sier Jon Egil Johnsen i Fredrikstad Seilforening.

GJELDER BEGGE BANER. Lag-konkurransen gjelder for begge de to banene, Offshore og Coastal, og det er over all-listen på de to banene som danner utgangspunktet for poenggivningen. Poengene gis ved omvendt plasspoeng, slik at førsteplass på en bane med 25 startende gir 25 poeng, mens en førsteplass på en bane med 68 startende, gir 68 poeng. De åtte seilerne fra hver forening som scorer flest poeng, er tellende på et foreningslag. Det er kun foreningslag med åtte seilere som er med i konkurransen.

I tillegg til de omvendte plasspoengene gis det en bonus på 5 poeng for over all-seier på hver av de to banene, 3 poeng i bonus for en 2. plass og 1 poeng i bonus for en 3. plass over all.

SEKS LAG FORELØPIG. Ser vi på deltagerlisten så langt, har seks seilforeninger allerede kvalifisert seg til konkurransen. Det er:

  • KNS
  • Asker
  • Fredrikstad
  • Bærum
  • Nesodden
  • Tønsberg

som alle har åtte eller flere seiler på deltagerlisten.

Nærmest «under streken» ligger Drøbaksund, Bundefjorden og Sverige, som begge mangler to seilere for å kunne stille fullt lag. Seilere fra utlandet representerer sine land – og ikke sin forening – så starter det for eksempel åtte svenske seilere, så har Sverige et lag.

Hurum, Gåsøykalven, Frognerkilen, Arendal og Drammen mangler fem seilere for å ha fullt lag.

MANGLER MANGE. Listen over kvalifiserte lag vil ganske sikkert øke bare ved at de seilerne som allerede er påmeldt, tilkjennegir hvilken forening de seiler for. 23 seilere mangler enten navn eller forening på deltagerlisten.

– Vi håper mange vil gå inn å supplere data om båt og mannskap så snart som mulig, sier Johnsen.

PREMIE TIL HELE FORENINGEN. – Hva premien vil bli, er ennå ikke fastlagt, men den vil bli av en slik karakter at den skal komme hele seilforeningen som seilerne representerer til gode, sier Jon Egil Johnsen.

Han håper foreningskonkurransen skal spore til lagånd og klubbfølelse hos seilerne, og at Watski Skagerrak TwoStar skal få et aldri så lite snev av «Admiral’s Cup» over seg. I den verdenskjente seilasen var det seilforeninger som konkurrerte mot hverandre med trebåt-lag.

Johnsen sier det selvsagt kan diskuteres å bruke over all-listen som grunnlag for en beregning.

– På den annen side vil vi ikke gjøre dette for komplisert heller. Vi forsøker denne varianten i år, og så får vi se hvordan det går, sier han.

Totalt er det nå påmeldt 87 lag til Watski Skagerrak TwoStar, men Fredrikstad Seilforening håper deltagerantallet vil bikke 100 nå i jubileumsåret.