Informasjon fra Tønsberg Seilforening

«Hyrrokkin»  satser

Vi gikk litt mer i dybden på spørsmål til Tim Sandberg og Sigmund Hertzberg i «Hyrrokkin».

Hva er dere med på for tiden: Vi seiler «DobleHanded Spring series» som oppkjøring til VM. Skagen Race, Skagen Retur, 2star, Drøbak Tristein, Oslofjorden rundt, og så kommer VM som er i Oslo i år. Vi så på dette som en fin oppkjøring mot sesongens naturlige hovedmål, DH ORCI WC i OSLO/Tønsberg.

Hva er mål og satsning: Å få det bra til i VM. Med en lang regatta (240-280 nm) er det lett å gjøre en feil i starten som gjør at man ender på bakfoten. For vårt lag gjelder mantraet «at veien er målet». Ved å seile flere race og bygge opp en god plattform, håper vi å være bedre rustet enn vi var forrige gang vi seilte dette formatet. Vi liker godt å seile og å være på havet, og vi har det veldig gøy underveis. I slik forstand er nok målet å ha det gøy, mens vi blir flinkere sammen.

Hvor mye trener dere: Mindre enn vi burde og alt for lite sett opp mot hva man om vinteren drømmer om. Med jobb og familie blir det mindre tid enn man tror, men vi gjør det beste ut av mulighetene. Vi trener ofte i forkant og bakkant av seilaser, er bevisste hva vi må sette søkelys på, og prøver å tette de største hullene når vi kan. Vi prøver å være flinke til å lære av våre feil. Vi har seilt sammen i en del år nå, og mye går på rutine. Men vi føler at vi fremdeles utvikler oss hver gang vi er ute, og det er jo gøy.

De seneste meritter: Vi er nå halvveis i sesongen og er godt i rute til å ha en god plattform på plass til VM. Fram til nå har det vært en kjempesesong med tanke på utvikling av båt og oss selv. Vi er superfornøyde, og jobber på videre for å bli klare.

DH seilingen, hva betyr det for dere: Two Star hadde tidligere slagordet «Sailracing with a friend». Vi syns det beskriver DH slik vi opplever det. Hver regatta har nye opplevelser og man får ofte ikke mer moro enn man skaper selv. Man drar på en ekspedisjon med en god venn, deler masse opplevelser og tar små steg sammen underveis. Miljøet er veldig bra og inkluderende, og jeg anbefaler alle å teste DH seiling, det er utrolig moro.

Tim Sandberg fra Tønsberg Seilforeing.

Doblehanded er i vinden

Linn Eve Krogholm • Det blomstrer i mange klasser for tiden. I doublehanded har flere lag virkelig kommet på banen. Lagene som er mest aktive er «Flux» med Halvor Schøyen og Rune Tønnessen (Bærum) og «Mira Mara» med brødrene Moholt. Disse har seilt i mange år og er blitt veldig gode, bla. tredjeplass Hovdan Skagen. «Farracuda» med Sigvart Schøning-Olsen og Trond Evensen, «Extase» med Robert Halvorsen og Arne-Olav Hommefoss og «Hyrrokkin» med Tim Sandberg og Sigmund Herzberg, over all-vinner i Raymarine Twostar er seilere med lang og bred erfaring fra forskjellige klasser. Halvor Schøyen forteller at de skal seile VM, og ser veldig fram til det. Alle båtene trener med å seile lokale regattaer som onsdagsregatta og Nøtterøy rundt med to om bord, eller fullt mannskap. 

– Lite folk ombord gjør det annerledes å seile. Det er mer jobbing, lite dødtid på rekka og større naturopplevelser. Dette fordi det er mindre sosialisering, preik og organisering internt ombord i forhold til fullt mannskap, sier han. 

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.