I havets ærend

En vinterreise til Florida

«Aventura» har ligget stille i Annapolis i nærheten Washington i de to siste månedene. Både båt og mannskap fått en velfortjent hvil etter seilasen i Arktis. Uken før jul fortsatte turen sørover mot Key West i Florida.

Publisert   Sist oppdatert

På en kald, men solrik vinterdag holdt vi god fart langs den 120 nautisk mil lange Chesapeake Bay. Min kone Gwenda var endelig med på sin første seiltur i den nye «Aventura» og vi var begge enige om at en vintertur som innebar å krysse Golfstrømmen to ganger, ikke var det beste utgangspunktet for å få henne interessert i langturseiling igjen. Spesielt siden hun i utgangspunktet ikke var spesielt interessert i mine planer om nok en seilas jorden rundt. Mitt eneste håp var at lykken skulle stå meg bi med fint vær, og det gjorde den.

Nordvesten sendte oss ut på havet og snart nådde vi den nordlige kanten av Golfstrømmen. Vanntemperaturen klatret raskt. Fra 7 grader i Chesapeake Bay og 10 grader i det åpne havet, til 16, 18 og 22 grader før det toppet seg med 25,8 grader. Strømmen rant i omkring 3 knop i nordnordøstlig retning, men vinden var fortsatt i vår favør og vi klarte nesten å holde den planlagte kursen.

Etter omtrent 40 nautiske mil sank vanntemperaturen til 25 grader og vi hadde nådd den sørlige kanten av Golfstrømmen. Kursen ble lagt om til Marsh Harbour på Great Abaco Island på Bahamas. Resten av seilasen var ikke fullt så komfortabel. Vi hadde vind fra den ikke fullt så ideelle retningen sørvest, men den var heldigvis varm. Nordlige vinder om vinteren er gjerne iskalde og kan gjøre en slik tur om til et mareritt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her