I storbøndenes rike

I Yngling på Randsfjorden

Rundt deg er det store flotte gårder og åsene er grønne av skog og gilde jorder. Familien Rognhaugen tilbragte en ferieuke i en Yngling på Randsfjorden og tilbakela nærmere 100 n mil - i storbøndenes rike.

Publisert Sist oppdatert

I oppveksten brukte familien min det meste av fritida på eit småbruk i Nordre Land, like aust for Dokka. Det vart mange bilturar frå Ås i Akershus, gjennom Oslo, Nittedal og Hadeland før vegen slyngar seg langsmed Randsfjorden frå Røykenvika til Odnes. Etterkvart som eg fekk interesse for segling, speida eg alltid etter båtar for segl, men eg såg aldri nokon. Seinare byrja eg å leika med tanken om å sigla Randsfjorden på langs. Han er 75 km  lang frå Jevnaker i sør til Dokka-deltaet i nord. Innsjøen er den 4. største i landet og nest lengst etter Mjøsa. 

Seglhistorie

Mange år seinare vart draumen mogleg å gjennomføra, og planlegginga kunne ta til. Ynglingen YME var den sjølvsagte båten som skulle nyttast. 40 år gamal, kor dei siste 24 i vår familie, og med nylakkert skrog var han klar for ein segltur utanom det vanlege. Som mannskap vona eg mine tre born kunne dela på etappane. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS