Idag begynner Hyeres-regattaen

Den årilge regattaen for OL klassene i Hyeres samler det meste av verdenseliten. Med unntak av Ynglingjentene stiller også Norge med sitt beste lag.

Publisert

Det later til å være  en vanlig misforståelse at ISAF Grade 1 regattaer som Semaine Olympique Française inngår som en del av en verdenscup i seiling. Seilsporten har idag ingen verdenscup, men det internasjonale seilforbundet har vedtatt å etablere en fra sesongen 2008 med dagens Grade 1 regattaer som utgangspunkt. Den første regattaen i denne verdenscupen går i Melbourne i januar, deretter følger Miami, Mallorca, Hyeres, Medemblik og Kiel. Komplette planer skal være klare til ISAFs halvårsmøte i Paris i begynnelsen av mai.

Nå er mer enn 1000 seilere samlet i Hyeres i regattaen for OL klassene som skal svluttes med finaleseilaser 27. april. Norge stiller med deltakere i 9 klasser.

- Vi har forventninger om gode norske resultater. Både Peer Moberg og Bjørnar Erikstad har vist tidligere i år at de er gode nok til å kjempe om medalje, så begge bør bli topp 3 i denne regattaen. Jannicke Stålstrøm og Elin Samdal burde være medaljeseilas kandidater og være topp ti. 49ern med Christopher Gundersen og Frode Bovim fikk seilingen til å stemme bedre på Palma i påsken og burde fortsette utviklingen og være med topp 15, sier sportsjef i Norges Seilforbund Espen Guttormsen.

Idag begynner kvalifiseringsseilasene som varer frem til og med tirsdag. Onsdag og torsdag er det gull- og sølvfinaler før regattaaen avsluttes med medaljefinaler fredag 27. april.

Norske deltagere;

RSX:menn Eivind Sinding-Larsen

RS:X kvinner Jannicke Stålstrøm

Laser Kristian Ruth Stian Tuv Tim Sandberg

Laser Radial Elin Samdal Cathrine Gjerpen

Finnjolle Peer Moberg

49er Christopher Gundersen / Frode Bovim

470 kvinner Tina Løken Nilsson / Lina Beyer Strømquist

2.4 mR Bjørnar Erikstad

Sonar Jostein Stordahl / Per Eugen Kristensen / Aeksander Wang-Hansen

Powered by Labrador CMS