LEAH: Åtte år gamle Leah Haug tar gjerne roret om bord i familiens båt.
Emil, Edvard og Marina: De tre søsknene seilte på langtur sammen med foreldrene Pauline og Pål Bratbak i en First 31.7, som for øvrig vant Atlantic Rally for Cruisers over all i 2008.
Fanteliv: Familien Høvik var på langtur med barna, fra venstre Anne, Mats, Pia og Petter.
Bendik i Fryd: Bendik Dahslett var 13 år da han var på langtur sammen med foreldrene Ulf og Wenche Magerøy Dahslett og broren Andreas. Familien seilte hele turen fra Alta til Karibia og retur.
Flyvefisk: Om bord i Hero seilte Selma og Magnus i fire år rundt hele jorden. Flyvefisker så de stadig vekk.
JUBEL: Andreas Ovesen Aas fra katamaranen Occasione (t.v.) jubler sammen med Martin Nilsen i Avventura etter målgangen i Atlantic Rally for Cruisers.
cantare_Mari_Sofia_Emelie_copy_30580_30613
I Cantare: Maria Ingerup.

La barna ta roret!

Har du planer om en seiltur med barn og lurer på hvordan du bør gå frem for å gjøre opplevelsen både morsom og lærerik for dine barn? Bli inspirert av erfaringene til både voksne og barn som har seilt mer eller mindre lange turer de siste årene.

Publisert Sist oppdatert

Har du noen gang følt et lite stikk i hjertet og samvittigheten ved å se barnet ditt sitte under dekk og spille på nettbrett eller se på TV mens du koser deg med å styre båten i sola? Er du en av de foreldre som skal ut på tur – det være seg en sommerferie eller en lang jordomseiling – sammen med barna dine? Lurer du på hvordan du skal gjøre turen til noe morsomt, lærerikt og minneverdig også for dem?

Da kan du lese videre og reflektere over erfaringene til flere turseilere som har delt dette ansvaret med deg. Ja, fordi det er et ansvar for foreldre å ta med seg barna på noe som i bunn og grunn føles som en gigantisk egotripp.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER