Utstilling-Jeanneau

Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser
Ny familiecruiser

Ny familiecruiser

Jeanneau Sun Odyssey 349 er en voluminøs familiecruiser til rundt en million kroner. Se billedspesial.

Publisert Sist oppdatert

Salong Nautique, Paris

Med Sun Odyssey-serien har Jeanneau slått godt an i Norge. Båtene er rimelige, romslige og velseilende turbåter i industribåtsegmentet, der de fremste konkurrentene er Hanse, Bavaria og søsterselskapet Beneteau.

Sun Odyssey 349 har verdenspremiere på Salon Nautique i Paris denne uken. Nyheten fremstår som en stor 35-foter (10,34 meter). Båten har en stor og bred cockpit med doble ratt og ror. Skroget er moderne med stor bredde hele veien akterover, og den karakteristiske knekken i skrogsiden (chine), som bidrar til stabilitet.

En nedfellbar badeplattform omgjør hekken til badebrygge. Fastmontert bord i cockpiten forteller om en sosial båt med mye uteplass. Bordet kan også fungere som støtte i mye vind og under krenging, selv om vi er usikre på hvor mye vekt det tåler.

Stor salong

Under dekk finner vi en stor og åpen salong med aktervendt kartbord og kontrollpanel på babord side. Byssa er på styrbord side, og det er også akterlugaren. På babord side er det et stort bad med egen dusjlomme. Forpiggen er ustyrt med hyller hele veien rundt.

Prisen på Sun Odyssey 349 i ribbet versjon, men med en 21 hk motor fra Yanmar, er 77.400 euro. Seilas har ikke innhentet norske priser, men dette indikerer en pris på rundt en million kroner i Norge, avhengig av utstyret man ønsker om bord. Norsk forhandler av Jeanneau er Heitmann Marin i Drøbak.

Se video av båten: