Søk i arkivet

LEKK: Den tyske Bavariaen tok inn vann like sør for Dunderbukta.
LEKK: Den tyske Bavariaen tok inn vann like sør for Dunderbukta. Foto:

Slangen til WC-en hadde løsnet

En tysk Bavaria holdt på å synke utenfor Svalbard på søndag 6. august. Både båt og mannskap ble reddet.

Tre seilere ble reddet opp da en Bavaria 36 AC tok inn vann like sør for Dunderbukta på Svalbard søndag 6. august. Skipperen hadde da kontaktet tysk redningstjeneste, som kontaktet Hovedreningssentralen og som igjen kontaktet Sysselmannen på Svalbard.

Ifølge Svalbardposten hørte mannskapet et dunk og observerte at vann strømmet inn i båten. De valgte da å gå i redningsflåten, uten å sjekke nærmere hva som forårsaket lekkasjen.

Ville la båten synke

Skipet «M/S Nordbjørn» kom til unnsetning, men mannskapet ønsket ikke å bli berget av helikopteret. De ville heller ikke at båten skulle bli tatt hånd om. Ifølge sysselmannsførstebetjent Arnt Rennan kan reaksjonen til seilere skyldes psykisk belastning.  

«M/S Nordbjørn» klarte å berge båten, som ble buksert til Svalbard. Der viste det seg at slangen til toalettet hadde løsnet fra skroggjennomføringen, ifølge den danske nettsiden minbaad.dk.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen