Ny museumshavn i Vollen

MUSEUMSHAVN: Oslofjordmuseet innviet sin nye havn 27. juni.

Oslofjorden en attraksjon rikere

– Med den nye havnen utenfor Oslofjordmuseet i Vollen er Oslofjorden blitt en attraksjon rikere.

Publisert Sist oppdatert

Det sa direktør for Museene i Akershus (MiA), Cecilie Øien, under åpningen av den nye museumshavnen i Vollen. Havnen ble innviet med musikk og taler i dag, og til stede var alle som har hatt en finger med i spillet; ikke minst Nils Otto Holmen og tidligere ordfører i Asker kommune, Eyvind Wang, som utrettelig har stått på for å realisere havnen gjennom sitt frivillige arbeid med å finne en finansiering av den.

Den nye havnen ligger umiddelbart utenfor Oslofjordmuseet og vil bli en utstillingshavn for flere av båtene til museet, og det vil bli en arena for aktivitetene til Sjøskolen i Asker, som blant annet vil ha fembøringen «God Bør» liggende i havnen. Noen gjesteplasser vil det også bli, og fra neste år vil fjordbåtene «Rigfar» og «Rigmor» legge til der.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

GOD BØR: Oslo Sjømannskor sang under åpningen, Askers ordfører og rådmann lytter og fembøringen «God Bør» ligger på plass i sin nye havn.

Arnested for fritidsbåtlivet

Under åpningen påpekte leder av museet, Tron Wigeland Nilsen, Vollens betydning som arnested for det moderne fritidsbåtlivet i Norge – ikke minst når det gjelder seiling og seilsport. Oslofjordmuseet er et museum for kystkultur og fritidsbåtliv, og med den nye havnen blir et verdifullt til skudd for å speile dette.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

TO SENTRALE PERSONER: Leder av Oslofjordmuseet, Tron Wigeland Nilsen (t.v.) og Nils Otto Holmen har vært svært sentrale i å få realisert den nye havnen.

Sjøskolens rektor, Terje Wold, fremhevet Vollen som en trygg havn – ikke bare for båtfolket, men også for alle de elevene som går på skolen der.

Investering i opplevelser

Askers ordfører, Lene Conradi, sa at kommunen så på dette som en viktig investering til opplevelser for Askers innbyggere, og for Vollen som et attraktivt sted for folk å besøke.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

FISKEKUM: Asker ordfører, Lene Conradi, har satt et lite akvarium på ønskelisten for en fremtidig utvikling av Vollen og museumshavnen. ? Det behøver ikke være så stort, men det vil bli et aktivum for havnen, ...

Hun avsluttet sin hilsningstale med å sitere fra Gunnar Bull-Gundersens dikt «Seilas»:

Når du seiler på stille hav

seil så sakte

at din sjel

når i land før deg

og venter på deg der

med ny lengsler.