RASK: Swan 66 Enigma kan bli første båt til St. Lucia fra Las Palma.

Krone på to av norske ARC-båter

«Enigma VIII» ligger helt fremst i feltet og vil bli en av de første båtene til å nå St. Lucia.

Publisert Sist oppdatert
SWAN66: Enigma skal delta i diverse regattaer i Karibia i vinter.
IGJEN: «Tiffin» fikk problemer med riggen i fjor, og starter i ARCen på søndag igjen.

Det deltar fire båter med norsk flagg i ARC, men Xp 50 «NorXL» skal være solgt til en østerriker. Han valgte å snu av ukjente årsaker, og er nå tilbake på Las Palmas.

Av de tre som seiler, ligger to av disse først i klassen.

«Enigma VIII», en Swan 66 med OL-seiler Per-Arne Nilsen som skipper ligger i et tetfelt av tre båter. To av disse er ekstreme katamaraner. «Enigma VIII» er estimert i mål 5 desember. I så fall er det langt fra noen rask overfart. Båten vil i så fall ha brukt 16 døgn, og hatt en snittfart på 7,2 knop. Det er «Rambler88» som har rekorden. Den brukte 8 døgn og 6 timer i fjor, en snittfart på over 14 knop.

«Enigma VIII» ha vært en av de nordlige båtene, men seilt syd for rumbline.

Opp i ledelsen

Leder gjør også Arcone 400 «Tiffin».

– Natt til i dag ble det seilt veldig fort. Asymmetrisk spinnaker var oppe hele natten og vi våknet opp til rapporter om kortere avstand til våre konkurrenter. I løpet av dagen har vi tatt igjen flere nautiske mil og det er nå tett mellom de tre første båtene i vår klasse.

Det har blåst opp mot 23 knop og fine bølger for å surfe. Toppfart har vært 13.10 knop.

Vi hadde litt mindre tekniske problemer idag. En blokk i dekk til mastheadfallet røk. Og sjakkelen som holder fokka ned i furlex rullen skrudde seg ut i natt. Begge disse problemene ble fikset greit, rapporteres det fra «Tiffin» som gleder seg over å endelig ha fått kronen på regattaen tracking. Det betyr at de ligger først i klassen.

«Tiffin» ligger som båt nummer 57 i feltet og er ventet til St. Lucia 14. desember.  

Lang tur for enkelte

En del av ARC-deltagerne har svingt innom Kapp Verde, og ligger der, eller har ligget der å ventet på mer vind. Av de som seiler er det 20 båter som ikke vil rekke julaften i Karibia. 16 av båtene vil også feire nyttårsaften i Atlanterhavet.

SPREDT: ARC-båtene ligger godt spredt. Hovedfeltet ligger rett vest for Kapp Verde.