NISSER: Steinar Waler (imidten) har deltatt i samtlige romjulseilaser, og vunnet flere av dem.

Romjulseilasen for sjette gang

For sjette gang arrangeres Romjulseilasen i Indre Oslofjord. Ni båter er påmeldt.

ARRANGØR OG DELTARKER: Nisselue hører med når man arrangerer Romjulseilas. Her fra Vollen 2016, initiativtaker og arrangør Linn Krogh Hansen med egen båt; IF «AmpelaSoa»

Ni seilbåter fra Røyken, Asker og Bundefjorden i størrelsen 24 - 43 fot er påmeldt til årets seilas, som går av stabelen onsdag 27.desember. Det er fortsatt mulig å melde seg på helt frem til regattastart, slik det var i fjor. Deltakelsen er gratis.

Start og mål i Vollen

Start og målgang er i Vollen, Asker, med oppmøte ved marinaen klokken 10.00 for skippermøte og informasjon om dagens seilas. Banen blir satt utfra vær og temperatur på regattadagen.

Seilasen er uformell, og avsluttes med premieutdeling i marinaen og en kort AfterSail. 

Det blir premie til både vinner og tilfeldig en uttrukket deltaker blant mannskapene til de påmeldte båtene.

Årlig vinterduell

−Romjulseilasen er blitt en god juletradisjon, et kjærkomment avbrekk fra ribbe, pinnekjøtt, kalkun og tette selskapeligheter. Frisk luft, vind i seilene og godt kameratskap markerer avslutningen på årets seilsesong for oss litt sære vinterseilere, sier Audun Gjøstein, som har vunnet med sin «Fritt Fram!» flere ganger i tett duell med Waler. Begge har deltatt hvert år siden 2012. 

−Helt enig med Audun. Det er flott å kunne holde seilingen vedlike så man ikke er helt rusten når våren kommer. Det og møte likesinnede også er bra og ikke bare om sommeren. Frisk vind, og ofte tåke gjør dette til en spennende regatta. Vi på «24/7 Sailing Team» gleder oss, understreker Steinar Waler.

I år er det duket for nok en duell mellom disse to, der også flere av de andre båtene kan blande seg inn i seierkampen. 

Seilasen startet med de ovennevnte to båter og start fra Drøbak i 2012, og hadde deltakerrekord i fjor med 14 påmeldte båter. En av deltakerne seilte fra Fredrikstad dagen før for å delta i Romjulseilasen i Vollen.

 

Påmeldte til Romjulseilasen 2017 pr 21.12.17:

Fritt Fram! ,Audun Gjøstein,First 40.7

Team Melges24/7,Steinar Waler, Melges 24

The PearlOle Tomas Amundsen,Skøyte

Ruffen, Richard Asheim,Hanse 400e

MoccasMonica Lauritzen,Bavaria 39C

Endorfine, Ketil Samuelsen,Elan 340

Tor m Hammern, Per Ferskaug,Hanse 430

SalaciaMarius Bakke,Albin Express

AmpelaSoa, Linn Krogh Hansen, IF Marieholm           

VINTERSEILAS: Romjulseilasen er en uformell regatta for vinterseilerne som ønsker et avbrekk fra ribba i romjula. Her er Mumm a Mia på vei til mål i Sætre romjulen 2014.
REKORD: Fjoråret talte 14 påmeldte båter. Her er deltakerne samlet til skippermøte i Vollen før start.