LEDER: «Hydra» ligger først av Class 40-båtene i RORC Transatlantic Race.

«Hydra» i tet under Atlanterhavsduellen

Henrik Bergesen har ingen enkel oppgave med å være første Class 40 i RORC Transatlantic Race.

Publisert Sist oppdatert
SYDOVER: Båtene kan endelig vende sydover mot passatvind etter en start med kryss.

«Hydra» med Henrik Bergesen deltar i regatta over Atlanterhavet hvor det deltar tre Class 40-båter. «Earendil» tok ledelsen på søndag, men nå er den norske båten igjen i tet.

– Det har vært noen spennende og taktiske dager å komme seg ut fra Kanariøyene. Utrolig morsom regatta med «Earendil» som vi har knivet med siden start. Vi måtte ha Fuerteventura, Gran canaria og Tenerife babord, noe som har bydd på endel vindmessige utfordringer. Nå er vi endelig forbi og har satt kursen rett syd og ser frem til å komme ned i Passatvindene på ca 22 grader nord, forteller Henrik Bergesen fra «Hydra». 

Slitsom start

– De første 24 timene hadde vi en ukomfortabel kryss i 6 til 8 m/s vind. Vi måtte sette inn et rev i natt, forteller Catherine Pourre, skipper på «Earendil». Vi er fornøyd med farten etter en litt dårlig start. Vi passerte «Hydra» da viden ble sterkere, men de skjerpet seg, og det har blitt et matchrace, uttaler Pourre til regattaarrangøren.

Båtene passerer nå El Hierro til styrbord, den mest vestlige øya i øygruppen. Det er lett vind fra nordøst, og båtfarten er under fem knop.

LES: Henrik Bergesen klar for 2018 TORC Transatlantic Race

CLASS40: «Earendil» ledet på «Hydra» i går. Båtene går veldig likt.