Søk i arkivet

SØRLANDET: Flødeseilasen er den største årlige regattaen for turseilere og sportsglade på Sørlandet.
SØRLANDET: Flødeseilasen er den største årlige regattaen for turseilere og sportsglade på Sørlandet. Foto:

Flødeseilasen Maritim dag og regatta i Kristiansand

I forbindelse med Flødeseilasen 15. juni, arrangeres Bredalsholmen maritime dag på brygga til Vågsbygd Seilforening.

BRYGGEPLASS: Det er godt med plass
for deltagerbåtene på brygga til seilforeningen.

BRYGGEPLASS: Det er godt med plass for deltagerbåtene på brygga til seilforeningen. Foto: Vågsbygd Seilforening

– Hvert år arrangerer vi regattaen Flødeseilasen. I år har vi lyst til å prøve å lage dagen for langt flere, nå ut til et mye større publikum, forteller Bengt de Vylder Larsen fra Vågsbygd Seilforening. Det legges vekt på å få familier til å komme og få en positiv opplevelse, og kanskje det kan føre til at noen blir nysgjerrig på seiling. 

Mange aktiviteter

Arrangører i tillegg til VSF er Sjøspeideren, fartøyvernsenter, Vest -Agder museum, Bragdøya Kystlag, Redningsselskapet og lokal smie. Det blir besøk av politibåten, redningsskøyta, jolleseiling, skøyter, natursti og fiskekonkurranse.

– Vi legger ned mye dugnadsarbeid for å tiltrekke folk til sjøkanten, og gi dem en smak av seiling. Vi håper å få flest mulig med på arrangementet, sier de Vylder Larsen til SEILmagasinet.

Flødeseilasen

Den tradisjonsrike Flødeseilasen går av stabelen 15. juni, med start og mål på Bredalsholmen Dette er den største årlige regattaen for turseilere og sportsglade på Sørlandet. 

– Vågsbygd Seilforening har i 13 år arrangert den tradisjonsrike Flødeseilasen. Navneopprinnelsen kommer av at Hennig Olsen is var en av hovedbidragsyterne i flere sesonger.

Regattaen har i alle år fram til nå foregått fra Kristiansand til Lillesand, men har i de siste årene hatt et fallende deltakerantall.

For å prøve å snu trenden bestemte vi oss for å gå bredere ut og invitere seilere i alle klasser til hyggelig kappestrid. Videre ønsker vi å rekruttere nye seilere samtidig som vi ønsker å tilbys en dag med maritime opplevelser for hele familien. Derav har arrangementet fått navnet «Bredalsholmen maritime dag» forteller Bengt de Vylder Larsen

Start og mål er ved Vågsbygd seilforening. Egen nybegynnerklasse med enkel startprosedyre. Det blir fest etter målgang på brygga. 
Fra kl. 19.00 spilles det live-musikk og serveres mat og drikke ut i de små nattetimer. Fri entré. 

Påmelding via Sail Race System

KLUBBHUS: Vågsbygd
Seilforening disponerer rikelig med bryggeplass på
Bredalsholmen like utenfor Andøya.

KLUBBHUS: Vågsbygd Seilforening disponerer rikelig med bryggeplass på Bredalsholmen like utenfor Andøya. Foto: Axel Nissen-Lie/SEILmagasinet

 

 Kommentarer

Fakta og historie 

Vågsbygd Seilforening ble stiftet i februar 1986, og har siden første dag jobbet for å bygge et godt sosialt miljø - hvor folk trives med å gjøre noe sammen. Tur- og regattaseiling er sentrale aktiviteter. Vi legger vekt på å  tilby et bredt spekter av medlemsmøter hvor alle skal kunne øke sine kunnskaper og delta i et inkluderende miljø. Vi har et flott klubbhus (oppe til høyre i bildet) og rikelig med bryggeplass på Bredalsholmen like utenfor Andøya.

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter (BDF) er en stiftelse opprettet av Kristiansand kommune; Vest-Agder fylkeskommune og Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet den 28.februar 1990. Bredalsholmen ble i 1996 etablert som nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedsbygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger, bidrar til vern av anlegget som teknisk og industrielt kulturminne.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen