Søk i arkivet

Favorittseier i X-35-NMArendal-båt tok gull under friske forhold

Det ble friske tak under NM i X-35 i Stavanger. Seieren gikk til arendalitten Petter Mørland Pedersen og mannskapet hans.

Historiens første NM i X-35 ble en oppvisning i frisk seiling, og under hele mesterskapet var vinden knapt under 10 m/sek. På det meste blåste det 15–16 m/sek, og tidvis lå fire, fem, båter flate samtidig i spinnakerbroacher.

KLARE ENERE. Vanskelige og friske forhold til tross; allerede første dag pekte mesterne seg ut. Petter Mørland Pedersen, Jason Bayne, Knut Georg Kvifte, Sigurd Lunøe Pihl, Joachim Nærø, Arve Roaas og Anders Lofterød, som sammen bemannet Arendal-båten APL sørget for tre sikre spikre i protokollen.

Dagen etter, da vinden var på sitt friskeste, var de litt mer beskjedne med bare en seier, pluss en 2. og en 3. plass, mens de siste dag fullførte med to seire og en 4. plass. Tilsammen ble dette til en soleklar seier foran arrangørforeningens egen båt BONGO.

SØLV. Om bord i BONGO var Morten Konttorp skipper for et lag som for øvrig bestod av Pål Tønnesson, Stein A. Langbraaten, Didrik Godaker, Thomas Nilsson, Nils Jacob Nordenstrøm og Knut Sollid. Deres 2. plass ble også ganske så klar.

BRONSE. Bronselaget om bord i båten ELLIDA 3.5 fra Haugesund bestod av Rune Lande, Håkon Sandvold, Hans Jacob Rossebø, William Gudmundsen, John Espen Strømme, Jostein Kallevig, Anders Landro og Karl Otto Book.

Navnene om bord i de tre medaljebåtene sier sitt om et mesterskap som holdt høy kvalitet og hvor flere lag var blitt toppet med profilerte seilere.

DRAMATIKK. – De to siste seilasene lørdag ble ganske dramatiske på grunn av sterke vindrosser. Ute på regattabanen ble det målt 16–17 m/sek vind i de sterkeste rossene, og det ble observert 4–5 båter i broach samtidig, forteller Kjell Fagervik i Stavanger Seilforening.

Hele ni seilaser med varighet på ca. én time fikk arrangørene gjennomført, og 2/3-deler av dem havnet altså til båten fra Arendal. Petter Mørland Pedersen som til vanlig seiler mannskap om bord Starbåt sammen med Eivind Melleby, viste med denne seieren at han også mestrer skipperrollen.

Mer informasjon og resultater på mesterskapets hjemmeside.

TOK STARTEN: Allerede i startene la APL grunnlaget for de seks seilas-seirene de tok under NM i X-35. (SEILfoto: Stavanger Seilforening)

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen