Søk i arkivet

Nordland Offshore Race 2014Nord-Norges store shorthanded-regatta

52 seilere skal tilbakelegge 155 nautiske mil mellom Bodø og Verøy. Båtene kan følges meter for meter på nettet.

Det er 9. gang Bodø Seilforening arrangerer Nordland Offshore Race – en doublehanded-regatta som går tvers over Vestfjorden til Værøy – og tilbake igjen via Nupen. 115 nautiske mil er dette alt i alt, og i år stiller 26 båter til start – hvilket har vist seg å være «normalen» for denne regattaen. Deltagelsen har stort sett ligger mellom 20 og 30 båter i alle år. Tre seilforeninger er representert på årets deltagerliste; Bodø, Sandnessjøen og Tromsø.

TRACKING. Hver og en av båtene blir utstyrt med trackere – det har vært standarden i Norland Offshore Race allerede fra første regatta av – og det gjør at båtene kan følges på nettet. Bodø Seilforening følger også regattaen med løpende nyhetsformidling gjennom Sail Race System.

Følg regattaen på regattaens hjemmeside.

Blant de 52 seilerne som stiller til start, er alle vinnerne fra i fjor. Tobias Juul Johnsen og Kai Linde fra Bodø stiller på nytt igjen i VICTORIA, som er en Hunter 27x. De vant klassen for båter med lavest LYS-tall. Alan Eriksen og Peder Pedersen fra Bodø skal forsvare seieren i den andre klassen. De seiler en Hanse 342 med navn ACHO ALAI.

TRICKY START. Slår værmeldingen til yr.no til, tyder mye på at det vil kunne bli en flott seilas, men som vil kunne starte under noe uryddige og utfordrende forhold – i og med at vinden, som vil være svak, skal snu fra øst til vest i morgentimene.

Under slike forhold gjelder det å komme seg frem og fri og posisjonere seg for den vinden som skal komme, for ute ved Værøy vil seilerne møte friskere vind  fra nordnordvest. 6–8 m/sek varsler yr.no.

Regattaen starter fredag formiddag.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen