Båtcharter på de masuriske sjøene i Polen

POLEN
GOD BØR: En værfront feier inn over det flate landet og skal snart sørge for sportslig seiling. Det er også mulig å leie raskere modeller enn rene turbåter for de som ønsker dette.

Annerledes, artig og rimelig båtferie

Polen er neppe landet nordmenn tenker først på når båtferien skal planlegges. Men våre naboer i sørøst kan by på en del unike kvaliteter. Velkommen til seilerfavoritten Masuria.

Publisert Sist oppdatert

La det med en gang være klart at det dreier seg om ferskvann. Selv om det finnes båtleiemuligheter langs Østersjø-kysten, er det på sjøene, i kanalene og på elvene hovedtyngden av det polske båtlivet er konsentrert. Store deler av det sørlige og midtre Polen er relativt flatt og et nett av kanaler knytter landets vannveier sammen.

Tyngdepunktet for båtturismen er de masuriske sjøene i nordøst, nær grensen til Litauen. I denne vidstrakte, lite industrialiserte regionen er det over 2000 innsjøer og vann, og rundt sjøene ligger mange velutstyrte, barnevennlige og moderne marinaer. Skogene er rike på fugler, sopp, bær og dyreliv, og her er det slott og borger med historie som går tilbake til de teutonske riddernes dager.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER