ÅRETS BÅT I EUROPA

FAMILIETURSEILERE: Hallberg-Rassy 340, Dufour 390, Oceanis 46.1 og Swallow Coast 25 er nominert.

Lesernes kåring: Familieturseilere

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  19. januar. Frem til da kan SEILmagasinets lesere stemme på sine favoritter. Stem frem den beste familieturseileren.

Publisert Sist oppdatert
PRIS: Juryen i Årets Båt i Europa har nominert 19 båter som skal testes, De fem beste får pris i Dusseldorf i januar.

Årets båt i Europa blir kåret av en jury av journalister fra Europas ledende seilblader hvor SEILmagasinet er med. Vi har testet båter utenfor Orust,  i i Sverige i august og Barcelona, i Spania, i oktober. Det er mange priser som blir delt ut i løpet av ett år, men ingen har samme status som Årets Båt i Europa. 

I år ble det nominert tre til fem båter i fem ulike kategorier, mot fem i hver kategori tidligere.  Nivået på de nominerte båtene var svært høyt i år. Aldri har det vært så mange sterke kandidater.

Det skjer mye innen utvikling av seilbåter, både for tur og regatta, og Årets båt i Europa er med på å vise hva som skjer.

Det er juryen som tar beslutningen om hvilken båt som vinner, men for gøy, lager SEILmagasinet en uhøytidlig avstemming hvor leserne kan komme med sin mening. Dette vil ikke ha konsekvenser for juryens avgjørelse. 

Du finner alle de nominerte seilbåtene her. 

 

DUFOUR 390: Mer plass

Dufour har drevet utviklingen av moderne turseilere, og lanserer en ny 39-foter som vil bli en aktuell modell, både for charter og for eiermarkedet. Som charterbåt tilbyr den tre lugarer og tre bad, som er helt unikt i denne størrelsen. For private kjøpere er det mer aktuelt med større salong, og to store bad.

Les mer om Dufour 390 her.

 

HALLBERG RASSY 34: Solid og praktisk

Hallberg-Rassy har stor suksess med sin nye modeller, og 340 er en stor 34-foter som gir kvalitet og praktiske løsninger for båtkjøpere som klarer seg med to lugarer. Med en efektiv rigg, og god utnyttelse av skrogets volum, så vil Hallberg-Rassy ha egenskaper som en større båt, men i en mer håndterbar størrelse, som igjen gir en bedre økonomi på sikt.

 Les test av Hallberg-Rassy 340 her

 

BENETEAU OCEANIS 46.1: Frekk fransk

Beneteau har tatt konseptet fra Oceanis 51.1 og krympet det ned til 46-fot. Båten har mer seil i forhold til størrelsen enn 50-foteren, og også en mer egnet størrelse for det norske markedet. 46-foteren er tegnet av Finot-Conq, som har skapt en litt mer sporty turseiler.

Les mer om Oceanis 46.1 her 

 

SWALLOW COAST 250: For rastløse

Swallow Coast 250 er en 25-foter som tåler en kreftig påhengsmotor. Det vil si, motoren plasseres under cockpitdørken, slik at den ikke får ulempene med en påhenger, bare fordelene. Tross fokus på motor, så er båten byget som er seilbåt med karbonmast og effektive seil. Det engelske verftet har planer om flere modeller hvor 25-foteren er den første.

 Les mer om Swallow Coast 250 her 

 

 

 

 

DUFOUR: Grand Large 390 er første modell i tredje generasjonen Grand Large.
VOLUM: 39-foteren er fire meter bred som gir mye plass.
SVENSK: Hallberg-Rassy 340 er første modellen fra Elløs med doble ratt.
SALONG: Større bredde gir mye volum under dekk på Hallberg-Rassys 34-foter.
RASK: Oceanis 46.1 i First-line-utgave ble testet i Spania. Modellen har høyere mast og bedre dekksutstyr.
INNREDNING: Oceanis har bokhylle og kartbord, men ikke på tradisjonelt vis.
MOTORSEILER: Swallow Coast her en kraftig påhenger i en brønn midt i båten.
WEEKENDSEILER: Innredningen gir køyeplass for en liten familie.