SEILNORGE – FREDRIKSTAD SEILFORENING:

NORDMENN: Tormod Lie og Vidar Moe i full konsentrasjon.
LAGET: Team Ivory (bak i hvitt skrog) består av Tormod Lie (rormann), Vidar Moe (storseil), Svein Olav Moe (forseil) og Per Arne Skjeggestad (fordekk).
KINESER: Mye vind på VMs første dag.
VIND: Friske forhold i IOD-VM 2018.
SVERIGE: Stenungsunds Segelsällskap organiserte begivenheten.

Fra Fredrikstad til VM

Team Ivory hadde gleden av å representere Fredrikstad og Norge under VM i IOD (International One Design) i september.

Publisert Sist oppdatert

Denne gangen var arrangementet ganske kortreist for oss, i og med at IOD Fleet Sweden og Stenungsunds Segelsällskap organiserte begivenheten.

Etter fem dager med beinharde race, endte laget på en 10. plass med tre amerikanske lag bak seg på lista. Den første dagen var preget av veldig mye vind for en IOD, noe som blant annet ga seg utslag i kineseren. Resultat: våte føtter, brukket spinnakerbom og et halvt tonn ekstra ballast.

KINESER: Mye vind på VMs første dag.

– Selv om vi fikk en bedre plassering enn siste år (i Maine, USA), har vi fortsatt mye å lære, fastslår rormann og teamleder Tormod Lie.

– Men da må vi også huske på at blant de 13 lagene som stilte til start, er flesteparten tidligere verdensmestere i IOD, og seiler aktivt regatta flere ganger i måneden. Vårt eneste treningsgrunnlag siden sist, er faktisk Hankø Race Week, fortsetter Lie.

– Og da skal det ikke være mulig å hevde seg i toppen en hel uke...

Svenskene klarte seg noe bedre, med en tredje- og en fjerdeplass. Til tross for dette, hersket det en gemyttlig tone alle lagene imellom.

Litt stas er det selvsagt alltid å representere Fredrikstad under internasjonale IOD-regattaer, all den stund denne vakre Bjarne Aas-skapelsen kun ble produsert på Isegran fram til nyere tid.

Enkelte av deltakerne som kom langveisfra benyttet da også anledningen til en liten pilgrimsferd til nettopp Isegran før de reiste hjem.

I år, som i fjor, ble Jonathan Farrar fra Fishers Island, USA, verdensmester. Vi gratulerer ham, og takker samtidig IOD Fleet Sweden og Stenungsunds Segelsällskap for et supert arrangement.

Når det gjelder lagets satsning videre, er det fortsatt noe i det blå. Satsing både på IOD og distanseregattaer i egne båter er en krevende kombinasjon for folk som må på jobben innimellom. Vi får nok ta noen runder i løpet av vinteren.

Team Ivory har vært: Tormod Lie (rormann), Vidar Moe (storseil), Svein Olav Moe (forseil) og Per Arne Skjeggestad (fordekk).

NORDMENN: Tormod Lie og Vidar Moe i full konsentrasjon.