ISAF VM for America´s Cup klassen?

Arve Sundheim går av som generalsekretær i ISAF ved årsskiftet, men han fortsetter som konsulent for spesialprosjekter.Et av prosjektene han brenner for er et ISAF VM for America´s Cup klassen i 2009, bygget på ruinene av America´s Cup.

Publisert

Blant de mange som har rystet oppgitt på hodet over utviklingen rundt de 33. seilaser om America´s Cup har flere tatt til orde for at et uavhenging og overordnet organ må ta styringen av de mest prestisjetunge pokalseilaser i seilerverden. Regattaen er for viktig til at to bortskjemte milliardærer skal slåss i og utenfor rettsapparatet. Nå må ISAF ta styringen hevder disse.

Og ISAF føler et ansvar for AC klassen og for pokalen, men det er ikke gitt at forbundet uten videre kan overta styringen av America´s Cup seilasene. Derom gir gavebrevet, «the Deed of Gift» klare føringer. Dette innser ISAF, men man er også i kontorene i Southampton oppgitt over de siste måneders utvikling som per dags dato har resultert i uvisshet og frustrasjon.

Derfor har ISAF med Arve Sundheim i spissen tatt et initiativ overfor ACM (America´s Cup Management) og foreslått at klassen arrangerer sitt eget VM med de eksisterende Version 5 båtene i 2009. Dette skal det være interesse for å få til, men også her er alt avhengig av utfallet av den pågående voldgiftssaken i New York.

Om GGYC skulle vinne frem, blir denne forening challenger of record og GGYC som står bak Larry Ellsions BMW Oreacle Team har allerede utfordrer i 90 fots trimaraner i 2008 der vinneren blir det laget som først vinner to seire. Da blir det neppe plass for et offisielt VM i AC klassen, men akkurat nå fremstår et slikt arrangement som et attraktivt alternativ, og som kan holde de eksisterende syndikatene gående frem til selve America´s Cup regattaen, nå mest sannsynlg i 2011.

Powered by Labrador CMS