SHORTHANDED: J/99 er en velbygd kombinasjonsbåt med allroundegenskaper.
SHORTHANDED: J/99 er en velbygd kombinasjonsbåt med allroundegenskaper.

Økt interesse for regattabåter i Norge

Nisjebåter er etterspurt, og mye tyder på at det blir flere nye raske shorthandedbåter på startstreken i neste år regattaer.

Publisert Sist oppdatert
BYTTER: Sigmund Hertzberg ønsker å bytte sin 40-foter til en mindre båt.
BYTTER: Sigmund Hertzberg ønsker å bytte sin 40-foter til en mindre båt.

– Jeg bruker båten mest til regatta, og bruker den minimalt til ferieseiling, derfor ser jeg etter en mindre båt, forteller Sigmund Hertzberg som har lagt ut sin Elan 400 for salg.

Det har kommet mange nye båter for shorthandedseiling de siste årene, båter som passer perfekt for shorthandedmiljøet i Norge. Noen av disse båtene har alt funnet veien hit, og mye tyder på at det blir flere til neste år.

Med shorthandedseiling på programmet i 2024, så øker interessen for denne typen seiling i hele verden, en type seiling som er vel etablert her hjemme.

Flere fristelser

– Det er mange båter som frister. JPK har vist svært gode resultater, men har ingen representant i Norge. Sun Fast 3300 er helt rå, og det er en slik båt på vei. J/99 er også en interessant båt, mener Hertzberg. J-Boats har fått en ny agent i Norge. Magne Klann er importør for J/79, og har også blitt agent for J/Boats for hele sortimentet.

– J/99 er ypperlig for shorthandedmiljøet og jeg jobber for å få en demobåt opp til Norge, forteller agenten til SEILmagasinet.

Også Dehler har utviklet en sprek 30-foter for shorthandedseiling, en båt som vi vil se mange av under høstens Silverrudder.

J-BOATS: Mange Klann er nå også blitt agent for alle J-Boats-modellene.
J-BOATS: Mange Klann er nå også blitt agent for alle J-Boats-modellene.

Håper på flere like

– Det beste er om det blir flere like båter her hjemme, og at disse blir spekket så likt som mulig, forklarer Hertzberg. Heitmann har solgt første Sun Fast 3300 som skal komme til Norge i august, og de melder om stor interesse for denne båten. To båter er så langt solgt med levering 2021. Heitmann har solgt bra av forgjengeren Sun Fast 3200, og også storesøsteren Sun fast 3600.