SEILNORGE – MOLDE SEILFORENING:

Årets første gladnyhet: To nye J/70-båter til foreningen

Et spennende og morsomt regattakonsept starter opp til vårsesongen.

Publisert Sist oppdatert

Molde Seilforening vedtok gjennom et ekstraordinært årsmøte i oktober 2018 å gå til anskaffelse av to J/70 seilbåter i foreningen. Møtet viste en stor interesse for satsing på et slikt konsept, som i korthet går ut på at båtene brukes til ukentlige J/70-regattaer, inspirert av den internasjonale og nasjonale seilsportsligaen. I tillegg vil båtene kunne brukes til onsdags- og helgeregattaene, hvor de konkurrerer i rating som andre båter. De som vil være med må være medlemmer i Molde Seilforening og betale en årlig avgift for å få tilgang til båtene. Man kan da både trene og seile regatta med båtene.

Norsk Seilsportliga gjorde det tidligere i vinter kjent at de skulle fornye båtparken og dermed selge sine J/70-båter, som blant annet var i bruk under ligastevnet i Molde sist sommer. Båttypen er også noe kjent i Molde Seilforening fra før gjennom to lokale båter eid i felleskap av 16 medlemmer. Det forventes nå tøff konkurranse på fjorden fra de nye båtene.

Styreleder i Molde Seilforening, Geir Oterhals kommenterer nyheten om kjøpet slik:

«Dette er svært gledelig og noe vi har jobbet lenge og grundig med styret i Molde forening. Anskaffelse av disse båtene er i tråd med foreningens strategi om å gjøre seilsport mer tilgjengelig både for ungdom og voksne. Styret i Molde Seilforening står samlet bak denne satsningen. Tanken er å kunne tilby en enkel og rimelig måte å kunne seile regatta på med topp moderne båter. Disse båtene er enkle og krever mindre vedlikehold enn ofte mer kompliserte større båter. De er også relativt enkle å seile, selv om det kreves mye for å mestre dem godt. Mange eier ikke egen båt eller er ikke fast mannskap hos andre. Nå kan de ved å betale en årlig avgift delta i flere former for regattaseiling, både lokalt og nasjonalt.»

Rekruttering og interesse for ungdom og yngre voksne er også viktig for styret i Molde Seilforening, og noe som er vektlagt i satsningen:

«Vi mener dette er et spennende og godt konsept som vi tror vil rekruttere til seiling og engasjere de som allerede seiler, spesielt ungdommer som begynner å bli ferdig med jolleseiling. Vi har over tid, og sikkert av flere grunner slitt med et frafall etter jolleseilingen. Kanskje får vi nå se rene ungdomslag på sjøen?»

Også nybegynnere er velkomne ifølge Oterhals:

«Det vil også kunne bidra til rekruttering av nye seilere, både yngre og eldre. Vi gleder oss til å komme i gang.Målet er å ha et mer detaljert konsept klart til vårsesongen starter. Detaljer om dette vil komme fortløpende på hjemmesidene og på facebooksiden J70 - seiling for alle! Molde Seilforening.»

Vi gratulerer Molde Seilforening med anskaffelsen og satsningen.