Stiller Melges 24 for unge seilere til Javacup

JAVACUP er inne i sin tredje sesong og har gavepakke til seilere under 30 år.

SATSER:Jens Altern Wathne ønsker å tiltrekke seg tidligere jolleseilere til Melges-miljøet.
SATSER:Jens Altern Wathne ønsker å tiltrekke seg tidligere jolleseilere til Melges-miljøet.

– Helt siden starten av JAVACUP har det vært en klar målsetting å tilby gruppen «pensjonerte» jolleseilere og de som fatter interesse for entype seiling, en attraktiv og enkel måte å prøve Melges 24 seiling med kyndig veiledning.

JAVACUP ønsker å tilby U30 seiling til flest mulig seilere og inviterer seilere fra hele Norge til å stille lag til en av de 5 regattaer i 2018m forteller Jens Altern Wathne til SEILmagasinet.

Regattaserien har samlet lag fra Vestlandet og Sørlandet. Serien i 2018 vil bestå av fem regattaer som holdes fra Kristiansand i sør til Askøy i nord. Wathne håper å aktivisere flere unge lag for sesongen.

Stiller Melges 24

Javacup stiller en regattaklar båt med navnet JAVA- U30, med seil og alt utstyr tilgjengelig på alle de 5 regattaene i JAVACUP 2018. Organisasjonen som driver JAVACUP vil sørge for påmelding, rigging, transport og litt opplæring i selve seilingen på hver av de 5 regattaene i 2018.

Ønsker lokal rekruttering

Javacup jobber sammen med de lokale seilforeningene for å få frem seilere som vil benytte denne enestående muligheten til å bli del av et veletablert miljø innen regattaseiling. Målsetningen er at lagene skal være klar til den enkelt akt senest 4 uker før start. Slik opplegget vil være kan det bli 5 forskjellige lag på neste års regattaer og det bygger opp om rekrutteringen lokalt. Samt at reise og oppholdskostnader holdes lave. Lagene vil også få i oppgave å fortelle om opplevelsen de har vært med på.

Ta kontakt

Melges 24 har et mannskap er på 4-5 seilere. Det er en forutsetning at søkere har seilt før. Interesserte kan ta kontakt på e-post til [email protected] for å bli med på JAVA-U30 satsningen.

  

JAVACUP 2018 regattaer:

·  Akt 1. Askøy Race Weekend, 5-6 mai – Askøy Seilforening

·  Akt 2. Farsund Open 26-27 mai, Farsund Seilforening

·  Akt 3. Norsk / Nordisk Mesterskap M24 8-10 juni, Christiansand Seilforening

·  Akt 4. Stord Open 1-2 september, Stord Seilforening

·  Akt 5. Askøy Høst Cup 22-23 september – Askøy Seilforening

 

MELGES24: Javacup ønsker å få flere unge seilere med på serien og stiller båt.
MELGES24: Javacup ønsker å få flere unge seilere med på serien og stiller båt.