Fra en til to, og en igjen

Havaristen Kevin Escoffier evakuert av fransk marinefartøy i Sørishavet.

Publisert Sist oppdatert

Rundt klokka 0210 UTC i dag, på et sted i den sørlige delen av det Indiske hav, rundt 360 nautiske mil nord for Crozet øyene, ble Kevin Escoffier (PRB) overført fra Jean Le Cams IMOCA til «Nivôse», en fregatt fra den franske marinen.

En uke som passasjer

Escoffier ble reddet på dramatisk vis sist mandag av Jean Le Cam etter at hans IMOCA PRB brakk i to. Den 35 år gamle seileren fra Saint Malo hadde da ligget 11 og en halv time i en redningsflåte før han ble plukket opp av konkurrenten, 61 år gamle, og fem ganger Vendée Globe-veteran Jean Le Cam. I den uken han har vært passasjer hos Le Cam har Escoffier vært avskåret fra å bidra på noe vis med seiling og matlaging.

Nok mat igjen?

Evakueringen av Escoffier, via en RIB fra «Nivôse», gikk bra, til tross for grov sjø i området. Nå har Jean Le Cam gjenopptatt løpet i solo-modus. Han vi nå få oppgradert sin posisjon i henhold til tidstapet han har lidd ved denne redningsaksjonen, men spørsmålet er hvor alvorlig Escoffiers innhugg i Le Cams matrasjon vil være for resten av seilasen hans.

Klar for en varm dusj

Escoffier ønskes velkommen ombord, og til en varm dusj.

I en melding til regattaledelsen i Vendée Globe Race skrev Frédéric Barbe kapteinen på Nivôse: - Kevin er i god form, men han kommer til å nyte en varm dusj. Vi er på vei mot Reunion Island. Det er starten på en vakker dag.

Overvåker havområdene

«Nivôse» er et fregatt i Floréal-klassen som har 84 marinefolk om bord, og dens viktigste oppdrag er overvåking av maritime områder under fransk suverenitet i Det indiske hav (Réunion, Mayotte, de franske sørlige og antarktiske territoriene) og kampen mot ulovlige aktiviteter på havet . Den er basert i Port-des-Galets, på vestkysten av Réunion, «Nivôse» er 93,5 meter lang, 14 meter bred og har et deplasement på 2600 tonn.