SEILNORGE – ASKØY SEILFORENING:

STILLEHAVET: Britt Eikemo og Erik Føyn fikk oppleve et snilt Stillehav på sin langtur.
PÅ LANGTUR: Erik Føyn og Britt Eikemo har vært på tur i snart fem år.
PÅ HAVET: Slik kunne det også se ut.
FISKE: Action med dora.
VULKAN: Vanuatu i Stillehavet.
MIDDAG: Big eye tuna.

«Harry Z» på langtur

Etter 4,5 år på tur er «Harry Z» nå kommet til New Zealand. Dette har vært år rik på opplevelser både i Europa, Karibia og Stillehavet. Vi har opplevd steder og mennesker som vi aldri glemmer.

Publisert

Vi startet fra Bergen 1. august 2015 og valgte å ta vinteren i Brighton Marina, England. Det ble en flott og opplevelsesrik vinter. Vi startet turen videre i april 2016 og brukte fem måneder nedover kysten av Frankrike, Spania og Portugal.

I november 2016 startet vi atlanterhavskryssingen over til Karibia. I Karibia ble vi i 14 måneder og fikk nyte de rolige sommermånedene i den sørlige delen. Bare én gang måtte vi rømme unna en tropisk storm. Da gjemte vi oss i mangroven i Tyrrel Bay på Carriacou.

I desember 2017 lå vi på St. Lucia og tok imot gode seilvenner som kom med ARC+ og ARC. SY «Oda» fra Oslo og SY «Ellen» fra Sverige. I Karibien fikk vi også besøk av gode venner og litt familie. Veldig kjekt.

I januar 2018 satte vi kursen mot Panama. Det karibiske hav var ikke et snilt hav. Det er der vi har hatt mest vær.

Vi fikk oppleve vakre San Blas før vi fikk Britts yngste sønn Erlend om bord. Erlend, og etter hvert også forloveden hans, ble med til Tahiti. Panamakanalen var spennende og Stillehavet var et snilt hav.

STILLEHAVET: Britt Eikemo og Erik Føyn fikk oppleve et snilt Stillehav på sin langtur.

Første stopp ble Fatu Hiva i Marquesas, øya som Thor og Liv Heyerdahl bodde på i et år. Marquesas var fantastisk. Her kunne vi ha vært mye lengre.

Turen gikk så videre til Tuamotos som er en gruppe atoller som ligger mellom Marquesas og Tahiti. Vi besøkte to av atollene før vi dro videre til Tahiti.

Etter Tahiti besøkte vi Selskapsøyene, Mauphia, Palmerstone, Niue og Tonga. På Tonga fikk vi snorkle med knølhval. En stor opplevelse.

Neste stopp ble Fiji og her la vi «Harry Z» i syklonopplag. Vi var da hjemme i fem måneder. Vel tilbake til Fiji brukte vi sesongen til å utforske Fiji, Vanuatu og New Caledonia.

På New Caledonia var vi så heldig å få vår eminente værruter Fridtjov Bergmann fra Nautic Charter om bord. Han kom for å seile med oss over til New Zealand.

Tiden her på New Zealand skal vi bruke til å utforske dette vakre landet med bil. I mai 2020 går turen videre vestover.

PÅ LANGTUR: Erik Føyn og Britt Eikemo har vært på tur i snart fem år.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.