Joyon gjør seg klar til rekordforsøk

For to uker siden fortalte franskmannen Thomas Coville om sitt forsøk på å slå Ellen MacArthurs jorden rundt rekord. Nå gjør også konkurrenten seg klar

Publisert

I løpet av en uke, fra slutten av oktober går Francis Joyon i stand-by modus mens han venter på de best tenkelige forholdene for å angripe Ellen MacArthur solorekord jorden rundt på 71 d, 14 t, 18 m. Den nye 30 meter lange trimaraner er klar og det samme er skipperen som håper på bryte 70 dagers grensen. Denne gangen har Joyon som sist gang han satte rekord samlet alle værdata på egenhånd, med seg den erfarne Jean-Yves Bernot som fra sin base på land vil gi Joyon værinformasjon og delta i planleggingen av ruten han skal seile.

Motoren satt på land

Som vanlig har Francis Joyon et dypere budskap han ønsker å formidle gjennom seilingen sin. Foruten at prosjektet ikke skal forurense naturen, han har satt dieselmotoren på land og skaffer seg energi gjennom solceller, vindmølle uten fossilt brensel, bærer han i storseilet logoen til ICM, instututtet for hjerne og spinalnerver som har som mål å kurere sykdommer knyttet til de sentrale nervesystemer.

Mistet rekorden

Francis Joyon hade jorden rundt rekorden før Ellen MacArthur tok den fra ham i 2005 og han holder fremdeles rekorden for den raskeste soloseilas fra New York til Lizards Point ved innløpet til den Engelske kanal.

Les mer på http://www.trimaran-idec.com

Powered by Labrador CMS