Juleferie for brettseilerne

Jannicke Stålstrøm og Maria Mollestad med bra avslutning verdenscupen i Melbourne. Nå venter juleferien.

Publisert

- Vi hadde siste race i Sail Melbourne i går, og det har vaert mye seiling og varierte forhold. Regattaen var i år flyttet fra januar til desember, og dette medførte også at klimaet var mer ustabilt. Vi har hatt alt fra lite vind til mye vind, og svingende temperatur. Vi avsluttet siste seilasen med 13-15 knop og det var spennede helt til siste jibben hvor Jannicke tok GRE igjen og fikk 2. plassen overall med seier i medaljefinalen. Maria gjorde ogsaa en god innsats i finalen med en 4.plass som var hennes beste under Austalia oppholdet.  Selv om det har vært et lite felt her nede har det blitt mye matching, og nivået på seilerne har vært høyt, sier nestoren Jannicke Stålstrøm

- Maria seiler veldig fort til tider og hun er best i planevind og lett vind. Hun seiler bra når det blir noe komplisert, men hun taper på at hun har mindre erfaring enn oss andre. Hun jobber bra og jeg har hatt god utbytte av å trene, matche og komunisere med Maria, forteller Jannicke. - Det er jo gøy når jeg ser at hun tør å  gå inn og ta startene, og gå inn i tette situasjoner. Hun har respekt for sine konkurrenter, men lar de ikke få noen fordel av den grunn.  Nivået internasjonalt i brettseiling er høyt med tanke på erfaring og alder. De fleste har seilt 10-20 år internasjonalt og det er ikke bare å hoppe på et brett og bruke ett år på å nå toppen. Man bruker ikke kompass og masten er ikke fixed som i en jolle og du må trene opp en følelse som naturen viser deg. Jeg har flere venner med mange medaljer i OL klasse sammenheng som prøver ut brett, men de syntes det er for komplisert og velger heller å gå tilbake til jolla. Derfor har jeg god respekt for Maria som velger å gå fra jolle og inn i brettklassen. En annen faktor som også er viktig er å konkurrere og seile regattaer med analyse av hva ser vi og hva gjor vi. Så etter 21 seilaser paa 2.5 uker har vi fått gjort en liten jobb som det skal bygges videre på. Ved å coache hverandre på hva vi har sett og hva vi tror må gjøres har vi tatt et skritt videre, og vi har også fått opp farten i planevind med hjelp fra Angelica og Jessica.

Det ser ut til at Maria reiser til WC i Miami, og det vil bli en videre jobb fra AUS med tanke på stoerre felt trening og se hva de andre gjor. Maria syntes selv det er viktig å få inn mange regattaer dette året for å få seilt med de beste og bygge kunnskap. Jannicke har en jobb å gjøre med brettseilerne i Singapore, og må derfor stå over verdenscupen i Miami, men hun håper å være på plass i Hyeres senere i sesongen.

- Jeg har hatt det veldig gøy her i Australia, forteller Maria. Det har vært veldig lærerikt, og jeg har fått  jobbe sammen med noen av verdens beste RS:X seilere. Med regattaseiling nesten hver dag har vi fått mange verdifulle timer på vannet, og jeg har fatt satt mer av seilingen min på plass.. Jeg reiser nå tilbake til Norge kjempeinspirert, og med et stort smil. Jeg gleder meg til å jobbe videre med Jannicke og de andre norske, og håper på at vi til neste år kan få med flere ned.

Bägge ser frem til mer seiling med flere norske og videre arbeid, men Maria ser aller forst frem til en hvit God Jul.

Powered by Labrador CMS