Kan de ta «the double»?
Kan de ta «the double»?

Kan de ta «the double»?

Pantaenius Bohusracet brakte ekteparet Heldal til topps.

Publisert Sist oppdatert

Anne og Arild Heldal fra Røyken Seilforening kom i mål som aller første båt under Pantaenius Bohusracet i Sverige i helgen, og med det vant de også klassen sin og ble nr. 3 over all. Det ga dem poeng nok til å klatre helt øverst på listen over shorthanded-seilere, og spørsmålet er nå om det er en plassering de kan klare å holde på sesongen ut – og dermed bli årets mannlige og kvinnelige shorthanded-seilere 2015.

TO SEIRE. Fra før av kan de også se tilbake på seier i Færderseilasen, og all den stund man i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler kan ta med sine fire beste resultater for sesongen, kan de to føye enda to poengtellende regattaer til sammenlagtsummen sin.

TRIPPEL RØYKEN. Med seieren i Bohusracet skjøv Anne og Arild Heldal klubbkameraten Marius Løken, som ledet etter Seapilot 2Star, ned på 3. plass, og det betyr at shorthanded-listen nå toppes av tre seilere fra Røyken. Bak dem følger parhestene Lars Petter Karlsen og Vidar Moe fra Fredrikstad.

Det poengrike Bohusracet sendte en lang rekke svenske seilere opp på listen, og blant de ti beste er det nå fire svenske seilere.

Se hele listen over Årets Shorthanded-seilere

FÅ ENDRINGER PÅ RANKING-LISTEN. Kun Elling Rishoff fra Asker blant de 10 beste på SEILmagasinet Shorthanded-ranking klarte å kapre poeng i Pantaenius Bohusracet. Og med de 50 poengene han fikk der, styrket han andreplassen sin og opparbeidet et forsprang på nærmere 90 poeng på 3. plass-plasserte Lars Petter Karlsen.

Opp til Jørund Fjøsne fra Stord på førsteplass, er det nå drøye 120 poeng, og så lite har det ikke vært på lenge.

Seierherrene fra Bohusracet, Arild og Anne Heldal, gjorde et solid bygs på rankingen og er nå nr. 14 og 15. Anne er dessuten Norges høyest rankede shorthanded-seiler foran Christine Walder fra Bærum på 54. plass og Mari Sveen, Soon på 55. plass.

Se hele SEILmagasinet Shorthanded-ranking.