Sesongavslutning for jolleseilerne i Kristiansand

Kan vi gå og vaske do nå?
Kan vi gå og vaske do nå?

Kan vi gå og vaske do nå?

Jollegruppen Christiansands Seilforening avsluttet sesongen med overnattingstur.

Publisert Sist oppdatert

Det enkle er ofte det beste – og når ikke alt er som det skal være, opplever man  episoder man kommer til å huske.

Silje Elisabeth Rognhaugen og Kjell Anders Olsen forteller om overnattingsturen til jollegruppen i Christianssands Seilforening som var av en slik art:

TIL KJELTRINGHOLMEN. Syv seilere og tre trenere dro ut fra seilforeningens lokaler i gjestehavnen med kurs for Kjeltringholmen. Der ble den nye seilerhytta for første gang vertskap for overnattingsgjester. Seilere og trenere trosset mangel på vann og strøm, og rigget seg til med madrasser på gulvet, lommelykter og medbrakt vann.

Overfarten fra land til Kjeltringholmen ble selvfølgelig gjort for seil. Jolleseilerne, sammen med trenerne Christian Matzen og Silje Elisabeth Rognhaugen, seilte foreningens Yngling. To av jolleseilerne seilte Optimist, med hovedtrener Cathrine Karlson i følgebåt.

Ute på Kjeltringholmen ble båtene rigget ned og pakket for kvelden. Det ble tid til lek og utforskning av øya, samtidig som Cathrine fyrte opp grillen og serverte taco. Det var jo tross alt fredag. Middagen ble fortært sammen med mye prat om seiling, gode historier og latter.

MIN OPTIMIST ER LASTET MED. Kvelden ble avsluttet med «zombie tikken» utendørs i mørket med lommelykter, og leken «min Optimistjolle er lastet med». Store mengder godteri, chips og brus var også en av kveldens hovedingredienser, som seg hør og bør på en overnattingstur for jolleseilere.

Lørdagen startet med frokost, kakao og godt humør. Et av kriteriene for å få bronseroret er å gjennomføre dugnadsinnsats for foreningen. Jollegruppens oppgave for helgen var å vaske hytta og toalettene. Spørsmålet «kan vi gå og vaske do nå?» ble hyppig stilt.

Seilerne gjorde en super innsats og har definitivt oppfylt kravet om dugnad. Resten av lørdagen ble brukt til seilteori.

SEILTUR TILBAKE. Returen til land ble selvfølgelig også gjort under seil. Fire optimistseilere fikk prøve seg i både vind og bølger. Christian og Cathrine kjørte hver sin følgebåt sammen med de fire Optimistjollene, og Silje sørget for at Ynglingen med mannskap kom vel i havn.

Optimistene fikk litt problemer da de møtte elvestrømmen fra Otra og måtte til slutt kapitulere. De ble tauet til land av følgebåtene, mens Ynglingen klarte seg på egen kjøl. Turen ble avsluttet med lunsj i seilforeningens lokaler i gjestehavnen. Alle var enige om at turen måtte gjentas til neste år. Da satser vi på at det passer for enda flere jolleseilere.