KARANTENE: Mange norske båter har begrensete muligheter på grunn av koronaviruset.

WhatsApp-gruppe for koronafaste langturseilere

Langturseilerne i Karibia bruker sosiale medier for å organisere seg.

Publisert

Hverdagen for langturseilere rundt i verden ble brått forandret da tiltakene for å hindre koronavirussmitte ble iverksatt. Seilerne SEILmagasinet har vært i kontakt med har det bra, men er preget av usikkerheten rundt hva de kan gjøre, og hva de ikke kan gjøre. Mange seilere sitter i karantene og må være på stedet båten ligger.

Send oss en mail om dere har informasjon som andre seilere kan ha nytte av.

Hjem til Europa

Langturseilerne i Karibia har opprettet en gruppe på WhatsApp for å samle båtene som skal seile hjem til Europa. Hensikten med gruppen er å gjøre en felles forhandling med myndighetene, og spre nødvendig informasjon. Kontaktpersonen mot de norske langturseilerene er tyske Marieke Holthusen som kommuniserer på norsk. Hun har formidlet informasjonen på Facebookgruppen Langturseilere, og spurt om kontaktinfo til de norske båtene. Hun trenger mobiltelefonnummeret for å legge til aktuelle båter i WhatsApp gruppen.

Lange strekk

Båter som kommer til en ny havn, havner som regel i karantene. Det gjør det tungvint med mange stopp, så langturseilerne som skal hjem, belager seg på lange strekk. Noen har hatt planer om å frakte båten hjem på skip, og vet ikke om det vil la seg gjennomføre, andre trenger mannskapshjelp for å klare å gjennomføre de lange strekkene hjemover.

Horta på Azorene er et aktuelt sted for langturseilerne å stoppe innom for vann, diesel og proviant. Vil det være mulig om noen uker?

Gruppen ønsker også seg en som kan følge med på været, og gi råd for optimal kurs.

TRAFIKK: Marine Traffic viser skipstrafikken.