Anegada: Anegada er den mest primitive øya i BVI. Innseilingen til ankringsområdet er utfordrende fordi sjøen er veldig grunn og preget av sandbanker som beveger seg.
CocoaBay Barbuda: Drømmer du om hvite strender og palmer, må du bare ta en tur fra Antigua til Barbuda og boltre deg i de milelange hvite og lettrosa strendene. Litt svell, men ikke sjenerende.
Høye priser: De ble tvunget til å ta høye bøyepriser av sin sinte sjef. Veldig aggressive til å begynne med, men hyggelige ved nærmere kontakt.
FRUKT: Gatemarkedet i Clifton, Union Island, er veldig fargerik, men også dyrt.
Iguana: Iguana finner du ikke bare som kjøtt i butikkene. Både på Tobago Cays og på Bitter End Yacht Club i Gorda Sound så vi flere.
Isles des Saintes: Denne øygruppen i Guadaloupe-distriktet er en typisk karibisk-fransk idyll. Kommer du fra Dominica vil du bli svært overrasket over den store kontrasten mellom livsstandarden på de to øyene. Bildet er tatt på øya Terre de Haut, på ...
Julaften: De norske barna fikk besøk av julenissen også på stranda i Admiralty Bay. Det var skipperen på «SY Aries», Per Ørnulf Dæhlie.
TobagoCays: I nasjonalparken Tobago Cays i Grenadinene får du ankret opp eller ligget på bøye. Her kan vinden blåse kraftig, men atlanterhvsbølgene blir dempet av korallrevet.
Saba Rock: På Saba Rock kan du velge å ligge på bøye og dermed få gratis vann. Restauranten er idyllisk plassert og byr på gode cocktails, og menyen basert på karibiske ingredienser til overkommelige priser. Bitter End Yacht Club ligger på Virgin ...
The Baths: Man kan lure på hvor de svære granittblokkene på The Baths kommer fra. I tillegg til å nyte fauna og flora under vann med snorkel, kan du ta deg en tur blant kjempesteinene, som former grotter, tunneler og små basseng.
Virgin Gorda: Virgin Gorda er en av de flotteste øyene i BVI, British Virgin Islands. Du kan ligge i Gorda Sound ved Saba Rock, utenfor Spanish Town og – kun om dagen – på The Baths.
Hummerfisker: Hummerfiske er populært i hele Karibia. Bildet er tatt på Loblolly Bay på Anegada.
YachtClub Carriacou: På Carriacou Yacht Club i Tyrrel Bay kan du løfte opp båten og rengjøre/stoffe til en god pris. Klubben tilbyr også overnatting i hytter og gode middager.
The Indians Norman Island: På The Indians ved Norman Island, BVI, opplever du fantastiske snorkelforhold. Pass på at enkelte områder kan være utsatt for strøm. Følg godt med og prøv deg frem.
Svømte: Ferdinand Goldilocks svømte mot Avventura for å selge båtskyss til Codrington, Barbuda.

Seiling i Karibia

En drøm har gått i oppfyllelse: Du har nådd «paradiset». Du kan se frem til en lang kosestund – og noen utfordringer du ikke ventet. Få noen praktiske tips for å gjøre Karibia-oppholdet ditt til ordentlig seilglede.

Publisert Sist oppdatert

Selv når du har kommet til Karibia med egen båt fra den andre siden av «dammen», kan du bli overrasket. Vinden du trodde hadde blitt din «beste kompis» og som blåste deg vennlig mot Karibia, passaten, fortsetter å blåse også når du er i mål og er innstilt på å hvile. Den kan til og med også øke i styrke når den faller i kast fra øyenes høyeste fjell og treffer bukten du har ankret i. Og tenk: Hvis du er på langtur, står du foran flere måneder med netter på svai i passatens selskap.

Det sier seg selv at du trenger gode løsninger for å ankre i slike omgivelser. Du må jo gjøre oppholdet ditt til noe som er på høyde med den «drømmen» alle snakker om. Du kan dog glede deg… Etter litt akklimatisering faller alt på plass, og du venner deg til nye rutiner. Du lærer naturen å kjenne og kommer bak kulissene av paradisets palmeklisjé.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER