Kattegat: Et hav av muligheter

Avstanden mellom idylliske havner er ikke stor, og planlegger du riktig kan du få en seilferie med slakke skjøter.

Publisert Sist oppdatert

Kattegat tilbyr en helt annen form for ferieseilas enn sørlandskysten og bohuslänskysten. Du finner ingen skjærgård for beskyttelse, men til gjengjeld kan du nesten alltid finne en spennende havn du kan nå etter noen timers seilas med stikk i skjøtene.

Seiler man i Kattegat bør man helst seile uten mål og mening, kun søke gode vindvinkler og spennende steder, og la tilfeldighetene avgjøre destinasjonene. Vi vil i denne artikkelen gi noen gode tips om steder å besøke, enten man seiler nord, øst, syd eller vest. Havnene som nevnes er våre favoritter, eller havner som står høyt på listen over steder vi ønsker å besøke.

Sjøområdet er ikke stort, men det byr på spennende opplevelser og utfordringer om du er lei av kysten hjemme. Man regner med at Kattegat begynner ved Marstrand og strekker seg sydover til Øresund. Denne avstanden er på rundt 100 nautiske mil. Fra den danske østkysten til den svenske vestkysten er det aldri mer enn 50 nautiske mil. Selv om det er åpne strekk blir de ikke lange, og med de gode værmeldingene man får i dag kan man forvente en pålitelig prognose for hele strekket, uansett hvilken vei man seiler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS