Informasjon fra KNS

Killingen båthavn nærmest, og KNS Seilsportsenter Ulabrand på andre siden av bukta. Bygdøy og hovedstaden i bakgrunnen.
BYGDØY: Killingen båthavn nærmest, og KNS Seilsportsenter Ulabrand på andre siden av bukta. Bygdøy og hovedstaden i bakgrunnen.

KNS overtar driften av Killingen – flere ledige båtplasser

12. januar 2024 overtok KNS offisielt driften av Killingen ved Bygdøy. Det betyr at båtplassene for de mange som har hatt båt der videreføres.

Christian Ruscetta • Sjøsenteret, Killingen Båtforening og KNS jobber sammen for at overgangen til den nye leietakeren skal gå så smidig som mulig.

Etter snart 50 års drift på Killingen har Sjøsenteret gitt stafettpinnen videre til Kongelig Norsk Seilforening. KNS legger stor vekt på å ha god kommunikasjon og dialog med alle som har båtplass på Killingen i dag. De nye arealene og fasilitetene gir i tillegg KNS en unik mulighet til videreutvikling som forening og havnedriver.

Fra 1. mai vil det være ledige båtplasser i alle størrelser på Killingen og KNS’ marina på Dronningen. Ta kontakt med per.borstein@kns.no for mer informasjon.

Sjøsenteret vil etter avtale med KNS sørge for å få alle båtene som er i vinteropplag på Killingen på sjøen. KNS arbeider med en løsning for videre drift av motorverkstedet og vinteropplag for neste år, og vil komme med mer informasjon om dette ut på våren.

Motsatt vinkel. Bryggeanlegget på KNS Seilsportsenter Ulabrand nærmest, Killingen i midten, og Lysaker og Fornebu i bakgrunnen.
Motsatt vinkel. Bryggeanlegget på KNS Seilsportsenter Ulabrand nærmest, Killingen i midten, og Lysaker og Fornebu i bakgrunnen.

Grundig Sailing Cup Oslo 2024

25.-26. mai arrangeres Grundig Sailing Cup Oslo 2024. Regattaen er åpen for følgende klasser: J/70, J/80, Knarr, IF-boat, Soling samt turklasse! Meld deg på via Manage2Sail.

Grundig Women’s Regatta 2024

8.-9.-juni

Påmeldingen til Grundig Women’s Regatta 2024 starter som vanlig på Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, og vi åpner for registrering av 15 lag. Vær klare - i fjor ble arrangementet utsolgt i løpet av åtte timer. Meld deg på via Manage2Sail.

.

Færderseilasen

Den tradisjonsrike Færderseilasen arrangeres i år 14.-16. juni. 

Besøk www.faerdern.com for påmelding.

VHF-kurs

Sertifikatet VHF–SRC (Short Range Certificate) gir deg den kunnskapen du trenger for å ha best mulig nytte av VHF-radioen. Vi har satt opp kurs onsdag 3.april, onsdag 10. april, mandag 15. april og onsdag 17. april. Hver undervisningskveld er kl. 18.00-21.00.

Hvorfor bør DU ha en VHF-radio?

Som en vesentlig del av Telenor Maritim Radio gir Kystradioen og VHF-tjenestene trygghet for deg og dine når du ferdes på sjøen. Ikke bare når du er i nød, men også i det daglige. Husk at de fleste ulykker skjer i kystnære farvann, nær land med holmer og skjær. 

Meld deg på via www.kns.no.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.