Kjølbåt eller Finnjolle

I kjølvannet av ISAF møtene i Athen der disiplnene for OL regattaen i 2016 ble vedtatt, har det vært diskusjon i media om det var riktig å droppe kjølbåten for herrer.

Publisert

På det nye OL programmet som skal vedtas endelig under ISAFs halvårsmøte i St. Petersburg i mai 2011 er  kjølbåten for herrer tatt ut til fordel for et rent brett/jolleprogram.

Ikke overraskende vil Starklassen som har en av de sterkeste klasseorganisasjonene i seilsporten, nå aksjonere for at klassen for opprettholde sin OL status som den har hatt siden 1932, med unntak av OL regattaen i 1976 i Canada.

Argumentet tilhengerne bruker er at OL også handler om taktikk, ikke bare om fart og tekniske ferdigheter.

Dersom Starklassen greier å mobilisere frem til mai neste år, noe man absolutt ikke skal se bort fra, må en av jollene ut av programmet. Trolig er det i så fall Finnjolla som ligger dårligst an, ettersom dens status som båt for tungvekterne lett kan overføres til en kjølbåtklasse.

Vi vil ønsker å se din mening på vårt leserforum, og da vil vi gjerne vite om kjølbåtseiling hører hjemme på det olympiske programmet, og i så fall hvilken kjølbåt, Star, Soling eller andre?

Om du mener det, hvilken av jolleklassene skal ut?

Powered by Labrador CMS