Kjølbåtene ut av OL-programmet?

ISAFs Events komité har holdt avstemning om OL klassene til 2012. Det utviklet seg lite lystelig for kjølbåtseilerne som nå trenger medvind i counsil for å overleve

Publisert

For første gang i OL-historien ser det nå ut til at kjølbåtene forsvinner fra OL-programmet. Både for kvinner og menn ble kjølbåtklassene votert bort fra OL. Det er imidlertid fremdeles en viss sjanse for disse båtene ettersom det blir ISAFs counsil som til syvende og sist skal avgjøre hvilke båttyper som skal skal delta i det olympiske program. Skulle kjølbåtene på den måten reddes, vil kvinnenes kjølbåtklasse avgjøres ved matchseiling. Counsil har sine møter fredag og lørdag. Eventskomiteen voterte også på antall klasser for kvinner og menn og konkluderte med fem klasser for menn, en åpen klasse og fire klasser for kvinner.

For OL 2012 står derfor følgende på programmet:

Menn:

Seilbrett

1 mannsjolle

1 mannsjolle, tungvekt

2 mannsjolle

2 mannsjolle, high performance

Åpen:

Flerskrog

Kvinner:

Seilbrett

1 personsjolle

2 personsjolle

2 personsjolle, high performance

Dersom Council skulle gå imot eventskomiteen og inn for fem klasser hver for kvinner og menn blir klassene som følger:

Menn:

Windsurfer

1 mannsjolle

1 mannsjolle, tungvekt

2 mannsjolle

2 mannsjolle, high performance

Kvinner:

Windsurfier

1 personsjolle

2 personsjolle

2 personsjolle, high performance

Kjølbåt - matchseiling.

Vi har sett tidligere at Counsil har nedstemt voteringer foretatt av eventskomiteen. Vi kan derfor regne med kraftig lobbying fra klasseklubbene for Star og Yngling før kjølbåtene skjebne blir forseglet Hvilke klasser som endelig blir valgt til OL i 2012 skal avgjøres på neste ISAF-møte i 2009.

Powered by Labrador CMS