Kongelig åpning av nytt senter for klassiske båter

Kongelig seiling og norske konstruktører ble trukket frem da Yachting Heritage Centre ble innviet i Flensburg i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Verftet Robbe & Berking er viden kjent i det klassiske trebåtmiljøet i Norge og Europa. De har vist et imponerende engasjement for å ta vare på gamle meterbåter og bygge nye, klassiske båter. For noen år siden var verftet vertsskap for VM for 8 mR for tre år siden, der blant annet kong Harald deltok med «Sira».

«Sira» er også tilstedeværende i utstillingen «Royal Yachting» i det helt nye bygget som Robbe & Berking nå har oppført ved siden av verftshallen i Flensburg. Dette er et museum og opplevelsessenter der klassiske båter spiller en sentral rolle, og det ble innviet 1. oktober.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

6-METER: En nybygd 6-meter etter Johan Ankers tegninger var sentralt plassert i utstillingshallen.

Bygget består av en stor utstillingshall, bibliotek, restaurant og kontorer. Planen er å ha nye tematiske utstillinger som fornyes hver fjerde måned, og den første, som ble innviet i forbindelse med åpningen av bygget, handler om kongelige seilere.

Den norske kongefamilien er godt representert, og på utstillingen vises bilder, modeller og remedier som kong Harald og kong Olav har brukt.

«SIRA»: En modell av kong Haralds 8-meter «Sira» var en del av utstillingen om kongelig seiling.