Storbåt

DELTAGELSE: Nesodden Høstcup trakk litt færre til start enn i 2018.
DELTAGELSE: Nesodden Høstcup trakk litt færre til start enn i 2018.
VAFLER: Nesodden Seilforening serverte vafler til seilerne under høstcupen.
VAFLER: Nesodden Seilforening serverte vafler til seilerne under høstcupen.
MANNSKAP: Bøyebåtmannskap under høstcupen.
MANNSKAP: Bøyebåtmannskap under høstcupen.

Hva har skjedd med regattadeltagelsen?

Årets NorthSails Nesodden Høstcup trakk 49 deltagende båter til start, noe lavere enn fjorårets deltagelse. Det kan blant annet kan skyldes at NM Shorthanded falt på samme helg i år.

Publisert Sist oppdatert

Litt leit er det å se at kun fem båter fra Nesodden Seilforening deltar i høstens største arrangement, selv om vi selvsagt vet at flere båter er forhindret fra å starte, fordi noen faktisk må arrangere.

På Steilene har vi i tillegg hatt en markant nedgang i deltagelsen i klubbregattaen Steilene rundt på onsdager. Vi må i høst stille oss spørsmålet om hvorfor færre vil seile regatta, enda færre vil arrangere, og hvilke konsekvenser det vil ha for livet i seilforeningens hjerte på Steilene fremover.

I vår hadde vi et fulltegnet seilkurs for voksne. Dette er en utfordrende øvelse fordi vi er avhengige av at medlemmer stiller sine private båter til rådighet, og helst er om bord selv som instruktør. Vi vil for 2020 vurdere seilkurs for de med egen båt. Vi antar at det finnes mange ferske seilere med egen båt som kanskje ville satt pris på å få med seg en erfaren seiler noen timer for å heve kompetansen.

For kanskje er grunnen til lav regattadeltagelse at man ikke kjenner seg trygg nok på verken regler eller båthåndtering og seiltrim? I så fall er det noe det er mulig å løse.

Er grunnen derimot at folk prioriterer jobb og andre fritidsaktiviteter høyere enn å komme seg til start, eller de rett og slett er lei av å konkurrere, ja, så er det en langt større utfordring om målet er flere regattaseilere.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.