FOREDRAG: KNS holder populære foredrag som raskt kan bli en smittefelle.

KNS gjør tiltak mot koronavirus

Seilforeningen vil begrense større samlinger for å redusere smitte.

Publisert Sist oppdatert
TILTAK: Christian Ruscetta i KNS ønsker å være føre var.

KNS vil ikke arrangere samlinger på over 50 deltagere innendørs i tiden fremover, og større utendørsarrangementer med flere enn 100 deltagere vil bli satt på observasjonsliste og vurdert fortløpende.

Foreningen innfører påmelding til alle arrangement for å ha kontroll på deltagerantallet. på torsdag denne uken arrangeres det årsmøte, og neste helg holder KNS et langturseminar.

– Vi vil sette et tak på 50 deltagere på våre innendørs arrangementer. Avgjørelsen har vi tatt på eget initiativ mandag 9. mars etter helgens utvikling. Vi ønsker å være føre var. Hollmenkollen avlyste. Sluttspillet i ishockyen er også utsatt, forteller Christian Ruscetta i KNS til SEILmagasinet. Og sier at de kan ikke nekte medlemmer å delta på årsmøte, og om det blir et problem, kan dette løses ved å være i to saler med videolink.

Oppfordrer til forsiktighet

KNS ønsker at alle deltagerne å deres arrangementer skal vise generell varsomhet. Foreningen setter opp antibac-dispensere som alle må bruke. De fraråder håndhilsing, og ønsker at deltagere hoster i papirlommetørkler som kastes etterpå.

– Har du vært i risikoområdene i f.eks. nord-Italia skal du ikke møte opp på våre arrangementer, står det på foreningens nettsider. Deltagerne må selv ta ansvar – har du symptomer på forkjølelse skal du ikke møte opp på våre arrangementer.

KNS først ute

Båtlivet starter å røre på seg. Frykt for koronaviruset kan sette stopper for planlagte arrangement. Norges Seilforbunds klubbkonferanse går til helgen, og det er ingen informasjon om endrete planer. Neste uke starter også Sjøen for alle. KNS sine råd er verdt å ta med seg hvor enn man deltar.

Les om KNS' tiltak her