Informasjon fra KNS

Bli med på Færder’n

I år er det Færderseilasens 75-årsjubileum og vi gleder oss til kunne ønske nye og gamle Færdervenner velkommen til årets vakreste seileventyr.

Har du lyst til å være med? Da bør du holde av 10.-12. juni.

Færderseilasen er verdens største «over-night»-regatta og vanligvis stiller 600 - 700 båter på startlinjen. Etter to år med annerledes seilaser og koronarestriksjoner blir det igjen start utenfor Aker Brygge fredag før seilerne setter kursen mot Tønsberg, og målgang. Tønsberg byr på god stemning på brygga med restauranter, egen Sailors Lounge og konsert lørdag kveld med Fagernes Yacht Club. Søndag blir det også egen festival for de minste.

Foreløpig program, med forbehold om endringer

• Start utenfor Aker Brygge, målgang i Tønsberg.

• Første start kl 11.00 (TurGlede kan starte fra kl 06.00)

• Tracking på utvalgte klasser, mer info kommer.

• Egen Sailors Lounge i Foyn Street på brygga lørdag 11. juni

• Konsert lørdag kveld med Fagernes Yacht Club. Seilerne kan kjøpe billetter til redusert pris ved påmelding.

Barnas egen Færderfestival i Gunnarsparken søndag 12. juni.

Trening og seilkurs for voksne på alle nivåer

KNS arrangerer en rekke trening- og seilkurs for voksne, både brett, jolle, kjølbåt, turseiler, familiekurs, paraseiling og regattakurs.

Utviklingstrappen for voksne viser hvilke kurs KNS anbefaler på ulike nivåer, avhengig av om du er nybegynner, har litt erfaring, er turseiler eller er regattaseiler.

Du finner mer info og påmelding for alle våre kurs på www.kns.no, under «kurs og seiltilbud» i menyen.

Er det vanskelig å velge kan du bruke KNS’ kursveileder, som vil hjelpe deg til å velge riktig.

Ønsker du å seile entype båt har KNS J/80 og J/70. Ved å melde seg på båtpool-ordningen (se egen artikkel) får du tilgang til foreningens båter. Det er ingen krav til egen båt. Ta med deg 4 - 5 venner og lag ditt eget lag!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.