Informasjon fra KNS

KNS-seilere på utveksling i Danmark

Fire unge seilere fra KNS reiste i slutten av september til Oure Kostgymnasium utenfor Svendborg sørøst på Fyn. Der ventet seiltrening og utveksling på kostgymnasiets seilerlinje.

Publisert

Seilerne Jacob Kulseng-Hanssen, Trym Gammelsrød, Herman Skaset og Kristoffer Sebastian Holm hadde også med seg trener Sigurd Tveit til Danmark, der formålet var å trene sammen, ha felles undervisning, og danne relasjoner på tvers av landegrenser. Treningen bestod av distanseseilas i Storebælt og trening i J/70 sammen med Oures gymnaselever. Utvekslingsgruppen hadde fokus på J/70-seiling, først og fremst på grunn av KNS’ ungdomssatsing, der det satses på å skape et godt team i den norske ungdomsligaen.

Opplevde kostskolelivet

Sigurd Tveit har samarbeidet tett med Oure Kostgymnasiums seiltrener, Anders Kronborg Kjær, for å gi seilerne så mye erfaring som mulig når det gjelder samarbeid, kommunikasjon og båthåndtering. De norske seilerne deltok også i undervisning ved de to andre skolene, Oure Efterskole og Oure Højskole, og fikk oppleve kostskolelivet på de tre skolene, med ulike aktiviteter.

KNS-treneren lot seg imponere over fasilitetene de unge elevene kunne nyte i Danmark. 

– Jeg gikk i min tid på Norges Toppidrettsgymnas i forbindelse med jollesatsingen i Laser Ilca, så jeg kjenner miljøet. Jeg er imponert over dette stedet. Her er det utrolig bra, skolen har alle fasiliteter man trenger og et supert treningsmiljø i havnen og på skolen, sier Sigurd.

Anders Kronborg Kjær er svært fornøyd og mener utvekslingen var en stor suksess. 

– Det er alltid en berikelse å få besøk, og jeg har merket at våre gymnasieseilere var stolte over å være vertskap for de norske seilerne. I et begynner-samarbeid er det viktig å skape gode relasjoner, og bare det å møte unge seilere fra et annet land er alltid utviklende, sier seiltreneren.

Johnny Vaaben Johansen, sportssjef på Oure Kostgymnasium, sier dette om utvekslingen: – Det er en super måte å ha utveksling på. Våre elever får et blikk utover, de får nye perspektiver og relasjoner på tvers av landegrenser. Alle har en felles passion for seiling, men likevel blir alt sammen noe større enn bare seiling.

Kjenner du noen som drømmer om å seile i tre år mens de tar studenteksamen? Oure Kostgymnasium har åpent hus 25. november kl. 10-13.30.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.