Informasjon fra KNS

Forbereder iQFOiL-fest på Hvasser

Sommerens store seilbrettbegivenhet er Nordisk iQFOiL på Hvasser. – Det er veldig gøy at nordisk er på hjemmebane i år, så vi norske må prestere ekstra bra, sier brettseiler Philip Foss (14).

Christian Ruscetta • – Vi håper på 60 - 80 seilere. I tillegg til iQFOiL har vi også åpnet for Open Foil og håper vi kan få med mange flere seilere der også, sier Nina Myhre, organisasjonssjef for Nordisk iQFOiL.

Hun opplyser at deltakerne kommer fra Norge, Sverige og Danmark.

– Og er vi heldige så får vi med oss noen utenfor Norden også

Når det gjelder overnatting under mesterskapet på Hvasser kommer deltakere og støtteapparat til å innlosjeres ulike plasser.

– Brettseilere er jo litt mindre jålete enn andre seilere i krav til overnatting, så det blir nok en god kombinasjon av telt, bobiler, campinghytter og kanskje noen på hotell. Vi håper også at seilere med private hytter åpner opp for noen av de tilreisende, sier organisasjonssjefen.

Hun krysser fingrene for at Norge forblir uten strenge tiltak når sommeren nærmer seg, slik at arrangøren kan legge opp til grillfest på Fynstranda i løpet av arrangementet.

Nina regner med at det fort kan bli 150 - 200 personer som følger arrangementet.

– Vi har arrangert Norgescup for brett på Hvasser akkurat den samme helgen i flere år. Det skaper alltid mye oppmerksomhet blant hyttefolk og turister når våre blide seilere vrimler rundt på stranden, sier hun.

Setter KNS på kartet for et fremtidig EM

Når det arrangeres brett-regattaer må man ut av indre Oslofjord for å få nok vind. Hvasser er ifølge Nina godt egnet, med Fynstranda som landbase og regattabane mellom Sandø, Færder fyr og Store Færder.

Hun er ikke i tvil om at Nordisk iQFOiL blir et svært viktig arrangement for KNS:

– Både for å sette KNS på kartet som arrangerende seilforening, med et stort iQFOiL-miljø, og ikke minst med tanke på at KNS ønsker å søke om EM i fremtiden. Det er superstas at brettgruppen nå er den største gruppen på Ulabrand, da er vi absolutt i rett posisjon til å være vertskap for et nordisk mesterskap. Så vidt jeg vet er KNS den seilforeningen i Norden med flest IQ-foilere. Det er særlig vår junior & youth-gruppe som er stor. Nordisk iQFOiL blir arrangert over tre dager. Vi er en gruppe med fem foreldre som holder hele arrangementet, med god bistand fra KNS-administrasjonen. Men under selve arrangementet er vi avhengige av at mange flere foreldre bidrar, avslutter hun.

– Satser alltid på første plass

Philip Foss er 14 år og seiler første året i U17. Han startet å seile i KNS som 11-åring.

– Jeg har hatt det veldig morsomt gjennom de tre årene fra jeg startet og har lært masse. Jeg startet på vanlig brett før jeg gikk over til BIC Techno 293. Så var det mange av de eldre som startet med foil. Det så gøy ut, og heldigvis kom iQFOiL junior. Det har jeg nå seilt i ett år, sier Philip.

Han har store forhåpninger til mesterskapet på Hvasser.

– Jeg satser alltid på førsteplass, men er også fornøyd med pallen siden jeg er første året i U17. Det er flott at nordisk er på hjemmebane i år, så vi norske må prestere ekstra bra, sier 14-åringen, som til daglig går i niende klasse på Midtstuen skole.

Han har foreløpig ikke konkurrert utenlands, men reiser til Kanariøyene på treningsleir i slutten av februar.

– Jeg drar til Lanzarote i vinterferien for å trene sammen med seilere fra andre land. Det blir gøy. De som har gjort det før sier at det er god trening å starte i større felt, sier Philip Foss.

Bli med på seilcruise langs Amerikas østkyst

Sommeren 2023 arrangerer North American Station (NAS) «New England Cruise», hvor du som KNS-medlem har anledning til å bli med.

Christian Ruscetta • Cruiset finner sted mellom mellom 1. juli og 14. juli, og det skal seiles langs den flotte, amerikanske østkysten. Starten går i Newport og toktet går innom blant Cape Cod & the Islands, øst for Rhode Island, sør for Boston, Martha’s Vineyard, Nantucket og Buzzards Bay. Det er lagt inn spennende arrangementer på de ulike destinasjonene, som for eksempel besøk i Hyannis Port, der vi finner president Kennedys barndomshjem og senere sommerresidens.

Fire båter blir chartret

KNS chartrer fire båter til cruiset og det er plass til to par pr. båt. Prisen per båt blir mellom $5000 - 7000 per uke avhengig av båtens størrelse. Det legges opp til en minimumskostnad på $1200 per person ($800 for barn under 18) og et depositum på $600 ($400 for barn under 18 år) for å sikre plassene. Depositum refunderes senest 30. november 2022.

Har du lyst til å seile langs USAs nydelige østkyst, med unike opplevelser i et profesjonelt opplegg, sammen med familien eller som par? Da bør du melde deg på så raskt som mulig, for det er begrenset med plasser.

PROGRAM:

2. juli: Åpningsmiddag på New York Yacht Club i Newport.

4.– 5. juli: Edgartown, Martha’s Vineyard. 4. juli-parade. Grillfest på Chappaquiddick Beach Club. Stort fyrverkeri som markerer uavhengighetsdagen.

8. juli: Nantucket, «hors d’oeuvres» og cocktail på Nantucket Whaling Museum.

10. juli: Besøk i Hyannis Port, Kennedy-klanens hjemby.

11.–12. juli: Cuttyhunk Island. Skalldyrmiddag, krepsdyr, østers, reker, muslinger m.m. Flytende cocktailparty. Mulig stjerneflåte.

14. juli: Tilbake i Newport. Avslutningsmiddag på historiske Fort Adams, med utsikt over Newport havn.

Flaggheis

Flaggheis på Dronningen markerer sesongstarten for KNS. I år vil flaggheisen foregå 21. april. Vi tar sikte på å sende denne direkte på KNS-TV, slik at også dere som ikke har anledning til å komme kan få glede av markeringen.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.