Kong Harald låner ut Fram XV

Norske seilere skal med i regattaer som Americas Cup og Volvo Ocean Race, heter det i en pressemelding fra Norges Seilforbund som nå rekrutterer unge storbåtseilere gjennom driften av Kong Haralds 51 foter Fram XV

Publisert

NORsteam er navnet på Norges Seilforbund satsning på storbåtseiling i Norge. Satsningen skal skje parallelt med elite- og OL-satsningen til forbundet, og begge områdene skal styrke hverandre – både når det gjelder kompetanse og økonomi.

NORsteam ble lansert av NSF i januar i år og nå får de solid drahjelp og støtte av en av de fremste eksponentene for internasjonal storbåtseiling i Norge. Kong Harald har vært en av de få norske seilere som har satset seriøst på seiling utenfor landets grenser gjennom mange år, og hans Fram-lag har dyrket frem mange gode talenter. Nå låner han bort sin 51 fots Fram XV til NORsteam for sesongen 2008.

- Vi er veldig glade for at Kong Harald trer støttende til i vårt NORsteam prosjekt. Han har allerede gjort mye for storbåtseiling i Norge og nå bidrar han enda mer. Dette er et veldig sjenerøst bidrag og lånet av båten gjør at vi kan satse enda mer på NORsteam og realisere våre planer for fullt, sier Stig Hvide-Smith, president i Norges Seilforbund.

Første steg for prosjektet blir Færderseilasen som starter 13. juni. Da skal båten seiles av en gruppe erfarne seilere, blant annet fra Fram-laget, Stig Hvide-Smith og Pål K. Fevang, NORsteams initiativtaker og prosjektleder, samt seks unge lovende seilere over 18 år. De seks seilerne skal plukkes ut etter en søknadsrunde, hvor søknadsfristen er 1. juni og kontaktperson er Pål K. Fevang. [email protected]

- Dette er en unik sjanse for unge lovende seilere til å seile stor båt og lære av erfarne seilere. På lang sikt skal dette prosjektet bidra til å sende dagens unge norske seilere ut i verden og inn blant verdenseliten i storbåt, sier Pål K. Fevang. NORsteam prosjektet skal være selvfinansierende og samtidig bidra til NSFs satsning på OL.

Både bedrifter og privatpersoner kommer til å inviteres til å bidra til prosjektet. NSF er på jakt etter langsiktige samarbeidspartnere til prosjektet.

Powered by Labrador CMS